ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Continental VanContact 4Season 195/70R15 104/102R (TL, 8PR, 18PR, M+S, 3PMSF) #117420

EAN: 4019238786927
Всесезонни гуми Continental VanContact 4Season - Лекотоварни Гуми ( 104R )
Товарен индекс 104 до 900 кг
Скоростен индекс R до 170 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 6-9 дни от Германия Наличност Наличност: 4 бр.+
250 . 81 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е произведена от CONTINENTAL. Любима марка на много хора в България. Моделът VANCONTACT 4SEASON може да закупите от магазина ProGumi на атрактивна цена.Този модел гуми са от тип всесезонни и са любим избор при много клиенти. Маркираната ширина за модела е 195. 70 е маркираната височина за гумата. Отбелязания диаметър за гумата от производителя е R15. Максимално допустимия товарен индекс е 102 (до 850 кг). Скоростния индекс за този модел гуми е R (до 170 км/ч.). Отбелязаното от производителя сцепление на мокро за модела е със стойност A. C е маркировката за разход на гориво. 73 dB e шума при шофиране, като това е доста добър показател. Онлайн магазин ProGumi можем да осигурим този модел за 6-9 дни от Германия. В таблицата с характеристики за модела можете да разгледате още детйали.
Характеристики
Сегмент Премиум
Производител CONTINENTAL
Модел VANCONTACT 4SEASON
Сезон всесезонни гуми за бус
Ширина 195
Височина 70
Диаметър R15
Товарен индекс 104 (до 900 кг)
Скоростен индекс R (до 170 км/ч.)
Сцепление на мокро A
Разход на гориво C
Шум 73 dB
Ниво на шум B
Опции XL-подсилена гума
Индекси TL, 8PR, 18PR, M+S, 3PMSF
Тежест 10.94
Доставка 6-9 дни от Германия
евро етикет

Обозначения в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

Когато притежавате гуми с добри показатели за раход на гориво ще имате големи икономии в разходите при дългосрочна употреба. Гумите оказват приблизително до 20% от консумацията на гориво за вашето превозно средство.

За минимална консумация на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани. Обърнете внимание, че гумиа с ниско налягане увеличава съпротивлението при въртене на колелата и се отразява много на сцеплението на мокра настилка. Теглото на колата и вашият личен стил на каране също оказват значително влияние. Енергийно ефективното шофиране намалява консумацията на гориво - съответно и разходитве Ви. Икономията на гориво е маркирана от A до G по цветна скала.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Разликата в скалата между стойностите A и G може да означава намаление на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при 1000 км. пробег.

*. Гуми - сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Различието в спирачния път между гуми от клас A и G може да бъде до 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава според индивидуалния стил на шофиране. За автомобил движещ се с около 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на гуми от клас A може да е с 18 метра по-малък от този на автомобил с гуми клас F. Това е значителна разлика и не рядко се оказва от огромно значение при извънредна ситуация на пътя. Сцеплението на гумите с мокър асфалт е много важна характеристика от гледна точка на сигурността и зависи основно от способността на гумата да спре автомобила възможно най-бързо върху мокрото пътно платно.

*. Влияние на външен шум

Външен шум

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи част от шума при преминаването на един автомобил. Ако изберете гуми с по-добра шумова категория намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате. Шума от гумата се измерва в децибели. Тъй като много хора не са запознати със стойностите в децибели, класа за шум също е маркиран на евро етикета. Той маркира гумата по отношение на лимитите на Европейския Съюз за шум.

Нивото на шум е отбелязанано в три класа А, B и C Шумът в децибели които се създава при въртене на гумата е отбелязан в долната част на етикета. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат най-често показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивата на шума. Например когато показателя се увеличи с 3 dB това ще удвои силата на шума от гумата.

Вижте също: гуми за мотор  летни гуми  всесезонни гуми  гуми  автогуми цени