ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Continental VancoFourSeason 215/65R16 107? (TL, 8PR, M+S, 3PMSF) #277065

EAN: 4019238786910
Всесезонни гуми Continental VancoFourSeason - Лекотоварни Гуми ( 107? )
Товарен индекс 107 до 975 кг
Скоростен индекс ?
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2-4 дни Наличност **Наличност: 0 бр.
313 . 71 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание CONTINENTAL е фирмата произвела тази гума. Любима марка на много хора в България. Моделът VANCOFOURSEASON се предлага от онлайн магазина за гуми ProGumi на атрактивна цена.Обозначението от производителя на този модел гуми е всесезонни. Ширина за модела е 215. 65 е отбелязаната височина за гумата. R16 е отбелязаният диаметър за гумата. Допустимият товарен индекс е 107 (до 975 кг). Ако се интересувате относно скоростния индекс на модела - той е ?. Отбелязаното от производителя сцепление на мокро за модела е със стойност A. Маркировката за разхода на гориво е B. Този моделe с добри показатели за шум при шофиране отбелязаното ниво на шум е 73 dB. Магазин ProGumi може да направим доставката в рамките на 2-4 дни. Долната таблица показва още детайли за модела.
Характеристики
Сегмент Премиум
Производител CONTINENTAL
Модел VANCOFOURSEASON
Сезон всесезонни гуми за бус
Ширина 215
Височина 65
Диаметър R16
Товарен индекс 107 (до 975 кг)
Скоростен индекс ?
Сцепление на мокро A
Разход на гориво B
Шум 73 dB
Ниво на шум B
Опции XL-подсилена гума
Индекси TL, 8PR, M+S, 3PMSF
Тежест 12.55
Доставка 2-4 дни
евро етикет

Какво означават символите

Икономия на гориво *. Икономия в консумацията на гориво

На гумите се дължи до до 20% от консумацията на гориво при вашето превозно средство. Изборът на гуми с добра категория за разход на гориво ще ви даде много по-дълъг пробег с един резервоар и по-малко емисии на CO2.

Екологичното шофиране ще намали потреблението на гориво. Теглото на автомобила и вашият уникален стил на шофиране също могат да окажат сериозно влияние. Обърнете внимание, че ниското налягане на гумите покачват значително съпротивлението при въртене и това се отразява много на сцеплението при мокра настилка. За оптимално потребление на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани. Разликата в скалата между категория A и G може да означава редуциране на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при 1000 км. пробег.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Икономията на гориво е отбелязана от A до G в цветна схема.

*. Сцепление гумите при влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата между класовете A и G може да бъде много голяма до 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават при условията на шофиране. Сцеплението с влажната пътна настилка е много важно за всеки шофьор с оглед на сигурността и зависи от способността на гумата да спре автомобила възможно най-бързо върху мокрото пътно платно. При превозно средство движещо се с около 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на гуми от клас A е приблизително с 18 метра по-кратък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е колосална разлика и често се оказва от огромно значение при извънредна ситуация.

*. Външен шум влияние

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Външният шум от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че доста хора не са запознати в детайли със стойностите в децибели, класа за шум също е показан. Той маркира гумите по отношение на стандартите на Европейския Съюз за шум. На гумите се дължи част от шума при преминаването на даден автомобил. Избирането на гуми с по-висока шумова категория намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. Шумът, които се генерира при въртене на гумата, е маркиран в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение само с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивата на шума. Например , когато показателят се увеличи само с 3 dB това ще доведе до удвояване при силата на външния шум от гумата.

Препоръчваме Ви също: евтини гуми  гуми 205 55 r16  автомобилни гуми цени 

Този сайт използва бисквитки