ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Continental VancoFourSeason 2 205/65R16 105T (8PR, M+S, 3PMSF) #277064

EAN: 4019238528015
Всесезонни гуми Continental VancoFourSeason 2 - Лекотоварни Гуми ( 105T )
Товарен индекс 105 до 925 кг
Скоростен индекс T до 190 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2-4 дни Наличност **Наличност: 4 бр.+
305 . 04 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание CONTINENTAL е производителят на тази гума. Една от наложените компании на пазара. Модел VANCOFOURSEASON 2 можете да поръчате от онлайн магазин ProGumi на супер цена.Характеристиката Сезон на гумите е отбелязана като всесезонни. Отбелязаната ширина на гумата за модела е 205. Отбелязаната височина за гумата е 65. R16 е маркираният диаметър за гумата от производителя. Разрешеният товарен индекс е 105 (до 925 кг). Ако се интересувате относно скоростния индекс на модела - той е T (до 190 км/ч.). Сцеплението на мокро за гумата е със стойност B. Отбелязаната стойност на гумата за разход на гориво е D. Тези гуми са доста тихи за техния клас тяхното ниво на шум е 73 dB. Ние от ProGumi можем да извършим доставка за 2-4 дни. Таблицата по-долу показва още детайли за модела. Не се колебайте да се свържете с нас за допълнително съдействие при избора.
Характеристики
Сегмент Премиум
Производител CONTINENTAL
Модел VANCOFOURSEASON 2
Сезон всесезонни гуми за бус
Ширина 205
Височина 65
Диаметър R16
Товарен индекс 105 (до 925 кг)
Скоростен индекс T (до 190 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво D
Шум 73 dB
Ниво на шум B
Опции XL-подсилена гума
Индекси 8PR, M+S, 3PMSF
Тежест 11.749
Доставка 2-4 дни
евро етикет

Обозначенията в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в изразходването на гориво

Редица научни изследвания показват, че гумите оказват влияние приблизително 20 процента от консумацията на гориво за вашия автомобил. Ако управлявате кола с висок клас гуми може да имате по-икономични стойности на потребление на гориво.

За минимална консумация на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани. Енергийно ефективното шофиране ще намали със сигурност потреблението на гориво. Ниското налягане при гумите увеличават доста съпротивлението при въртене и това се отразява на сцеплението при мокра настилка. Теглото на автомобила и вашият личен стил на шофиране също могат да окажат сериозно влияние.

  • A (зеленo) най-добрата отчетена стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата отчетена стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва при пътническите автомобили

Разликата в графиката между стойностите A и G означава намаление на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при всеки 1000 км. пробег. Икономията в консумацията на гориво се маркира от A до G в цветна схема.

*. Сцепление гумите при влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението на гумите с мокър асфалт е много важно за всеки шофьор с оглед на сигурността и зависи от способността на гумата да спре колата незабавно върху влажния асфалт. Разликата при спирането на автомобил между клас A и G може да бъде много голяма до 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават при стила на шофиране от водача. При автомобил движещ се с 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на гуми от клас A е приблизително с 18 метра по-къс от този на превозно средство с гуми клас F. Това е огромна разлика и често се оказва от огромно значение при извънредни ситуации на пътното платно.

*. Влияние на външен шум

Шумът от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че много хора не са запознати в детайли с показателите в децибели, шумовият клас също е маркиран на евро етикета. Той категоризира гумите по отношение на лимитите на Европейския Съюз за ниво на шум. На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на един автомобил. Избирането на гуми с по-висока шумова категория намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. В долният край е показа стойност в децибели, която показва произведения при въртене шум на гумата. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване с няколко децибела дава голямо отражение върху нивото на шум. Например при увеличение с 3 dB това удвоява при силата на шума от гумата.

Препоръчваме също: мото гуми  нови летни гуми  всесезонни гуми  бг гуми  автогуми 

Този сайт използва бисквитки