ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Continental UltraContact 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Continental Ultra Contact 235/60R18 103V (TL, FR) #277096

EAN: 4019238066012
Летни гуми Continental Ultra Contact - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 103V )
Сезон летни летни
Товарен индекс 103 до 875 кг
Скоростен индекс V до 240 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
С борд С борд
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2-4 дни Наличност **Наличност: 4 бр.+
287 . 20 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание CONTINENTAL е производителят на тази гума. Наложена марка на пазара. Модел ULTRA CONTACT можете да поръчате от онлайн магазин ProGumi на супер цена.Характеристиката Сезон на гумите е отбелязана от производителя като летни. Отбелязаната от производителя ширина на гумата е 235. Отбелязаната височина за гумата е 60. Отбелязаният диаметър за гумата от производителя е R18. 103 (до 875 кг) е товарният индекс за модела. Ако се интересувате относно скоростния индекс на модела - той е V (до 240 км/ч.). Сцеплението на мокро за гумата е със стойност A. Маркировката за разхода на гориво е B. Този моделе доста тих при шофиране , като нивото на шум е 70 dB. Магазин ProGumi можем да извършим доставка в рамките на 2-4 дни.
Характеристики
Сегмент Премиум
Производител CONTINENTAL
Модел ULTRA CONTACT
Сезон летни гуми
Ширина 235
Височина 60
Диаметър R18
Товарен индекс 103 (до 875 кг)
Скоростен индекс V (до 240 км/ч.)
Сцепление на мокро A
Разход на гориво B
Шум 70 dB
Ниво на шум B
Опции С борд
Индекси TL, FR
Тежест 14.34
Доставка 2-4 дни
видео клип
евро етикет
B
A
2
70

Легенда на символите в евро етикетите

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

Много изследвания показват, че гумите оказват влияние приблизително 20 процента от разхода на гориво за вашия автомобил. Когато изберете гуми с хубави показатели за разход на гориво ще имате сериозни икономии в разходите при дългосрочна употреба.

За оптимална икономия на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани спрямо изискванията. Екологичното (енергийно ефективно) каране ще намали потреблението на гориво - съответно и разходитве Ви. Икономията в потреблението на гориво е отбелязана в евро етикета със символи от A до G в цветна скала.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата в графиката между категория A и G означава намаление на консумацията на гориво с до 7,5%. Накратко изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво на всеки 1000 километра.

*. Гуми - сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата между гуми класовете A и G може да бъде много голяма до 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават според индивидуалния стил на шофиране от водача. При превозно средство движещо се с приблизително 80 км/ч , когато се натисне спирачката докрай спирачният път на автогуми от клас A е с 18 метра по-малък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е много-голяма разлика и не рядко се оказва от огромно значение в извънредни ситуации. Сцеплението на гумите с мокър асфалт е изключително важна характеристика с оглед на безопасността и зависи основно от възможността на гумата да спре колата незабавно върху мокрия асфалт.

*. Външен шум

Външният шум от гумата се измерва в децибели. Тъй като доста хора не са запознати в детайли с показателите в децибели, шумовият клас също е маркиран на евро етикета. Това класифицира гумите по отношение на европейските стандарти за шум. На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на автомобил. Винаги когато избирате гуми с по-висока шумова категория намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. В долният край на етикета е показана стойност в децибели, която показва генерирания при въртене шум на гумата. Гумите с по-ниско ниво на шум имат най-често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение с няколко децибела дава голямо отражение върху нивата на шума. Например увеличение само с 3 dB това ще удвои при силата на шума от гумата.

Препоръчваме Ви също: гуми за мотор  бг гуми  гуми 205 55 r16  автогуми 

Този сайт използва бисквитки