ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Continental UltraContact 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Continental Ultra Contact 165/65R14 79T #277089

EAN: 4019238065640
Летни гуми Continental Ultra Contact - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 79T )
Сезон летни летни
Товарен индекс 79 до 437 кг
Скоростен индекс T до 190 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2-4 дни Наличност **Наличност: 0 бр.
155 . 98 lv.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание CONTINENTAL е производителят на тази гума. Предпочитана марка на много хора в България. Моделът ULTRA CONTACT може да закупите от магазина ProGumi.Маркировката от производителя на гумите е летни. Ширината на модела е 165. Отбелязаната височина за гумата е 65. R14 е отбелязаният диаметър за гумата. Товарен индекс - 79 (до 437 кг). Моделът гуми има скоростен индекс от T (до 190 км/ч.). Сцеплението на мокро за модела е A. Отбелязаната стойност на гумата за разход на гориво е C. Разглежданата от вас гума e с добри показатели за шум при шофиране , като нивото на шум е 68 dB. Ние предлагаме модел с доставка в рамките на 2-4 дни. Долната таблица показва още детайли за модела.
Характеристики
Сегмент Премиум
Производител CONTINENTAL
Модел ULTRA CONTACT
Сезон летни гуми
Ширина 165
Височина 65
Диаметър R14
Товарен индекс 79 (до 437 кг)
Скоростен индекс T (до 190 км/ч.)
Сцепление на мокро A
Разход на гориво C
Шум 68 dB
Ниво на шум B
Тежест 6.35
Доставка 2-4 дни
видео клип
евро етикет
C
A
2
68

Евро етикет - маркировка

Икономия на гориво *. Икономия в горивото

Научните изследвания показват, че гумите оказват влияние около 17 процента от консумацията на гориво при вашето превозно средство. Ако поръчате гуми с хубави показатели за разход на гориво ще имате сериозни икономии в разходите при дългосрочна употреба.

Теглото на вашия автомобил и вашият личен стил на шофиране също оказват значително влияние. Ниското налягане при гумите увеличават съпротивлението при въртене и това се отразява на сцеплението при мокър път. Разликата в графиката между категория A и G означава редуциране на разхода на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при всеки 1000 километра.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Икономията в консумацията на гориво се отбелязва от A до G по цветна скала.

*. Сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата между гуми клас A и G може да бъде до около 30%. Когато се измерва по изпитани методи, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да се различава според индивидуалния стил на шофиране от водача. Например при лек автомобил движещ се с 80 км/ч , когато се натисне спирачката докрай спирачният път на автогуми от клас A може да е с 18 метра по-кратък от този на автомобил с гуми клас F. Това е колосална разлика и може да се окаже от огромно значение в извънредна ситуация на пътя. Сцеплението с влажна пътна настилка е много важно за всеки шофьор с оглед на сигурността и зависи основно от способността на гумата да спре колата по възможност незабавно върху влажния асфалт.

*. Влияние на външен шум

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на даден автомобил. Избирайки гуми с добра категория за шум намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате. Шумът от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че доста клиенти не са запознати в детайли със стойностите в децибели, шумовият клас също е маркиран. Това маркира гумите по отношение на лимитите на ЕС за ниво на шум.

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. Шумът в децибели, които се създава при въртене на гумата, е отбелязан в долната част на етикета. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване дори и с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивото на шум. Например , когато показателят се увеличи с 3 dB това удвоява при силата на шума от гумата.

Популярно в сайта: гуми онлайн  205 55 r16  автогуми