ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Continental Trac 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Continental Trac 255/70R16 111H (M+S) #264178

EAN: 4019238780895
Летни гуми Continental Trac - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 111H )
Сезон летни летни
Товарен индекс 111 до 1090 кг
Скоростен индекс H до 210 км/ч.
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 0 бр.
576 . 38 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание CONTINENTAL е компанията производител на тази гума. Наложена марка на пазара. Модел TRAC можете да поръчате от сайта за гуми ProGumi супер цена. Този модел може да е правилният избор за вас ако търсите да поръчате летни гуми. Ширина за модела е 255. Отбелязаната височина за гумата е 70. R16 е маркираният диаметър за гумата. 111 (до 1090 кг) е допустимият товарен индекс. Гумите имат скоростен индекс H (до 210 км/ч.), който ги прави много добри за техния клас. Сцеплението на мокро за модела е E. Тази гума e с добри показатели за шум при шофиране отбелязаното ниво на шум е 72 dB. Ние може да направим доставката в рамките на 7-10 дни от Германия. В таблицата по-долу можете да разгледате още детайли.
Характеристики
Производител CONTINENTAL
Модел TRAC
Сезон летни гуми
Ширина 255
Височина 70
Диаметър R16
Товарен индекс 111 (до 1090 кг)
Скоростен индекс H (до 210 км/ч.)
Сцепление на мокро E
Шум 72 dB
Ниво на шум B
Индекси M+S
Доставка 7-10 дни от Германия
евро етикет
E
2
72

Евро етикет - символи

Икономия на гориво *. Потребление на гориво

Когато притежавате гуми с хубави показатели за разход на гориво ще имате значителни икономии в разходите при дългосрочна употреба. Според различни изследвания - на гумите се дължи около 15-20 процента от разхода на гориво за вашия автомобил.

Теглото на вашия автомобил и вашият уникален стил на шофиране също могат да окажат сериозно влияние. Екологичното (енергийно ефективно) каране ще намали консумацията на гориво. Ниското налягане при гумите увеличават съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява на сцеплението на мокърт път. За оптимална икономия на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани спрямо препоръките. Икономията в потреблението на гориво е отбелязана от A до G по цветна схема.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата в скалата между категория A и G може да означава намаление на гориво с до 7,5%. Накратко изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво на всеки 1000 км. пробег.

*. Сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Сцеплението на гумите на превозното средство с влажната пътна настилка е много важна характеристика от гледна точка на сигурността и зависи основно от възможността на гумата да спре колата колкото се може по-бързо върху мокрото пътно платно. Разликата между гуми от клас A и G може да бъде да достига до 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да е различен според условията на шофиране. За автомобил движещ се с около 80 км/ч , когато се натисне спирачката докрай спирачният път на автогуми от клас A е до 18 метра по-кратък от този на комплект гуми от клас F. Това е много-голяма разлика и често се оказва от огромно значение в извънредни ситуации на пътното платно.

*. Влияние на външен шум

На гумите се дължи част от шума при преминаването на един автомобил. Избирайки гуми с добра категория за шум намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Поради факта, че повечето клиенти не са запознати в детайли със стойностите в децибели, класа за шум също е отбелязан на евро етикета. Той маркира гумите по отношение на стандартите на Европейския Съюз за ниво на шум.

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. В долният край на етикета е показана стойност в децибели, която показва генерирания при въртене шум на гумата. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат често показатели между 67 и 71 dB. Увеличение само с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивото на шум. Например увеличение само с 3 dB това ще удвои при силата на външния шум от гумата.

Вижте също: мото гуми  магазини за гуми  205 5516  нови автогуми