ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Continental SportContact 6 3
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Continental SportContact 6 225/30R20 85(Y) (XL, FR) #88581

EAN: 4019238029987
Летни гуми Continental SportContact 6 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 85(Y) )
Сезон летни летни
Товарен индекс 85 до 515 кг
Скоростен индекс (Y)
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
С борд С борд
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 4 бр.+
469 . 39 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е от производителя CONTINENTAL. Една от наложените фирми на пазара. Моделът SPORTCONTACT 6 се предлага в магазина ProGumi.Характеристиката Сезон на гумите е отбелязана като летни. Отбелязаната ширина на гумата за модела е 225. 30 е маркираната височина за гумата. Отбелязаният диаметър за гумата е R20. Допустимият товарен индекс е 85 (до 515 кг). Тези гуми имат скоростен индекс Y (до 300 км/ч.). Сцеплението на мокро за гумата е със стойност A. Маркировката за разхода на гориво е C. Разглежданият от вас моделe с добри показатели за шум при шофиране отбелязаното ниво на шум е 72 dB. Ние можем да осигурим този модел за 7-10 дни от Германия.
Характеристики
Сегмент Премиум
Производител CONTINENTAL
Модел SPORTCONTACT 6
Сезон летни гуми
Ширина 225
Височина 30
Диаметър R20
Товарен индекс 85 (до 515 кг)
Скоростен индекс (Y)
Сцепление на мокро A
Разход на гориво C
Шум 72 dB
Ниво на шум B
Опции С борд, XL-подсилена гума
Индекси XL, FR
Тежест 8.731
Доставка 7-10 дни от Германия
видео клип
евро етикет
C
A
2
72

Обозначения в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в изразходването на гориво

Изследванията показват, че на гумите се дължи до 17 процента от разхода на гориво при вашата кола. Ако купите гуми с по-добри показатели за раход на гориво ще имате сериозни икономии в разходите при дългосрочна употреба.

Екологичното (енергийно ефективно) шофиране може значително да намали потреблението на гориво. Теглото на колата и вашият личен стил на управление на автобола също оказват голямо влияние. Ниското налягане на гумите увеличава доста съпротивлението при въртене и се отразява на сцеплението на мокра настилка. За оптимално потребление на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани спрямо препоръките. Икономията на гориво се отбелязва от A до G по цветна скала.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Разликата в графиката между категория A и G може да означава намаление на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при всеки 1000 км. пробег.

*. Сцепление на гумите при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Сцеплението на гумите с мокър асфалт е много важно за всеки шофьор от гледна точка на сигурността и зависи от възможността на гумата да спре превозното средство възможно най-бързо върху влажния асфалт. Разликата между класовете A и G може да бъде до 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават според индивидуалния стил на шофиране и други фактори. Например за кола движеща се с приблизително 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на гуми от клас A е с 18 метра по-кратък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е много-голяма разлика и често се оказва от огромно значение при извънредни ситуации.

*. Външен шум

Външен шум

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Тъй като повечето хора не са запознати със стойностите в децибели, класа за шум също е показан. Той маркира гумите по отношение на стандартите на Европейския Съюз за ниво на шум. На гумите се дължи част от шума при преминаването на автомобил. Винаги когато избирате гуми с добра шумова категория намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шум е отбелязанано в три класа А, B и C В долния край на етикета е показа стойност в децибели която показва генерирания при въртене шум на гумата. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат показатели между 67 и 71 dB. Увеличение само с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивото на шум. Например когато показателя се увеличи само с 3 dB това ще доведе до удвояване при силата на шума от гумата.

Популярно в сайта: гуми за мотори  гуми цена  205 55 r16  автогуми цени