ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Continental Conti Sport Contact 5 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Continental SportContact 5 245/40R20 95W (FR, MFS) #63745

EAN: 4019238492408
Летни гуми Continental SportContact 5 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 95W )
Сезон летни летни
Товарен индекс 95 до 690 кг
Скоростен индекс W до 270 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
С борд С борд
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 4 бр.+
538 . 74 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Производителят на този модел гуми е CONTINENTAL. Любима марка на много клиенти в страната. Моделът SPORTCONTACT 5 може да закупите от сайта за гуми ProGumi.Обозначението на гумите е летни. Ширина за модела е 245. 40 е отбелязаната височина за гумата. Отбелязаният диаметър за гумата от производителя е R20. Максимално допустимият товарен индекс е 95 (до 690 кг). Тези гуми имат скоростен индекс W (до 270 км/ч.). Сцеплението на мокро за модела е B. Относно разхода на гориво, маркировката от производителя е D. Разглежданите от вас гуми са доста тихи , като нивото на шум е 71 dB. Магазин ProGumi предлагаме модел с доставка за 7-10 дни от Германия.
Характеристики
Сегмент Премиум
Производител CONTINENTAL
Модел SPORTCONTACT 5
Сезон летни гуми
Ширина 245
Височина 40
Диаметър R20
Товарен индекс 95 (до 690 кг)
Скоростен индекс W (до 270 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво D
Шум 71 dB
Ниво на шум B
Опции С борд
Индекси FR, MFS
Тежест 11.65
Доставка 7-10 дни от Германия
евро етикет
D
B
2
71

Евро етикет - обозначение

Икономия на гориво *. Икономия в горивото

Ако управлявате кола разполагаща с висок клас гуми със сигурност имате по-икономични параметри на потребление на гориво. Много научните изследвания показват, че на гумите се дължи около 17 процента от консумацията на гориво при вашето превозно средство.

За оптимална икономия на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани спрямо препоръките. Енергийно ефективното (екологично) каране намалява разхода на гориво. Икономията в потреблението на гориво е отбелязана в евро еиката със символи от A до G в цветна схема.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата между категория A и G може да означава редуциране на гориво с до 7,5%. Накратко изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при 1000 км. пробег.

*. Сцепление на гумите върху мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението на гумите на автомобила с влажен асфалт е много важно за всеки шофьор с оглед на безопасността и зависи от способността на гумата да спре колата колкото се може по-бързо върху мокрия асфалт. Разликата при спирането на автомобил между гуми клас A и G може да бъде огромна до 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават според стила на шофиране. Например за превозно средство движещо се с приблизително 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на гуми от клас A е с около 18 метра по-кратък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е значителна разлика и не рядко се оказва от огромно значение при извънредни ситуации.

*. Външен шум

Външен шум

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Тъй като повечето хора не са запознати със стойностите в децибели, шумовият клас също е показан в евро етикета. Той класифицира гумите по отношение на европейските лимити за ниво на шум. На гумите се дължи част от шума при преминаването на един автомобил. Ако изберете гуми с по-висока шумова категория намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. Шумът които се генерира при въртене на гумата маркиран в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение дори и с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивото на шум. Например увеличение дори и само с 3 dB това ще удвои силата на шума от гумата.

Популярно при нас: автогуми  гуми 195 65 r15  всесезонни гуми  нови зимни гуми