ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
CONTINENTAL SportContact 7 2
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми CONTINENTAL SportContact 7 265/35R20 99Y (TL, XL, FR) #264144

EAN: 4019238094046
Летни гуми CONTINENTAL SportContact 7 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 99Y )
Сезон летни летни
Товарен индекс 99 до 775 кг
Скоростен индекс Y до 300 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
С борд С борд
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 0 бр.
553 . 74 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е произведена от CONTINENTAL. Любима марка на много клиенти в страната. Моделът SPORTCONTACT 7 се предлага в магазина ProGumi на супер цена.Обозначението от производителя на този модел гуми е летни. Ширина за модела е 265. 35 е маркираната височина за гумата от производителя. R20 е маркираният диаметър за гумата от производителя. 99 (до 775 кг) е максимално допустимият товарен индекс. Скоростният индекс е сред най-добрите Y (до 300 км/ч.) за този клас гуми. Гумата има сцепление на мокро със стойност A. D е маркировката за разход на гориво. Разглежданият от вас моделе доста тих при шофиране отбелязаното ниво на шум е 73 dB. Ние може да направим доставката за 2 дни. В долната таблица може да разгледате детайлите. При въпроси може да се обърнете към нас за допълнителна помощ.
Характеристики
Производител CONTINENTAL
Модел SPORTCONTACT 7
Сезон летни гуми
Ширина 265
Височина 35
Диаметър R20
Товарен индекс 99 (до 775 кг)
Скоростен индекс Y (до 300 км/ч.)
Сцепление на мокро A
Разход на гориво D
Шум 73 dB
Ниво на шум B
Опции С борд, XL-подсилена гума
Индекси TL, XL, FR
Тежест 11.66
Доставка 2 дни
видео клип
евро етикет
D
A
2
73

Евро етикет - обозначение

Икономия на гориво *. Икономия в консумацията на гориво

Редица изследвания показват, че гумите оказват влияние около 20 процента от консумацията на гориво за вашата кола. Ако управлявате автомобил с висок клас гуми ще имате значително по-икономични стойности на потребление на гориво.

Теглото на колата и вашият собствен стил на управление на автобола също оказват сериозно влияние. Ниското налягане при гумите покачват значително съпротивлението при въртене и това се отразява на сцеплението на мокърт път. Разликата в скалата между стойностите A и G означава намаление на разхода на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво на всеки 1000 км. пробег.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Икономията на гориво се отбелязва от A до G по цветна скала.

*. Гуми - сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Разликата между класовете A и G може да бъде много голяма до 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават при стила на шофиране и други фактори. Например за автомобил движещ се с 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на гуми от клас A е с 18 метра по-малък от този на комплект гуми от клас F. Това е огромна разлика и често се оказва от огромно значение в извънредна ситуация на пътя. Сцеплението на гумите на превозното средство с влажна пътна настилка е много важно за всеки шофьор с оглед на безопасността и зависи най-вече от способността на гумата да спре колата по възможност незабавно върху мокрото пътно платно.

*. Влияние на външен шум

Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Поради факта, че много клиенти не са запознати в детайли със стойностите в децибели, класа за шум също е показан в евро етикета. Той категоризира гумите по отношение на лимитите на ЕС за шум. На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на автомобил. Ако изберете гуми с по-добра шумова категория намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шум е отбелязанано в три класа А, B и C В долният край е показа стойност в децибели, която показва произведения при въртене шум на гумата. Гумите с по-ниско ниво на шум имат често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване само с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивата на шума. Например , когато показателят се увеличи само с 3 dB това ще удвои при силата на външния шум от гумата.

Препоръчваме също: автогуми  всесезонни гуми цена  зимни гуми 

Този сайт използва бисквитки