ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Continental SportContact 6 3
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми CONTINENTAL SportContact 6 265/45R20 108Y (TL, XL, FR, MGT) #263530

EAN: 4019238041002
Летни гуми CONTINENTAL SportContact 6 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 108Y )
Сезон летни летни
Товарен индекс 108 до 1000 кг
Скоростен индекс Y до 300 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
С борд С борд
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 3 бр.
552 . 87 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Този модел гума е произведена от CONTINENTAL. Наложена марка на пазара. Модел SPORTCONTACT 6 можете да поръчате от ProGumi.Маркировката от производителя на този модел гуми е летни. Маркираната ширина на гумата за модела е 265. Отбелязаната височина за гумата от производителя е 45. Маркираният диаметър за гумата от производителя е R20. Товарен индекс - 108 (до 1000 кг). Скоростният индекс за този модел гуми е Y (до 300 км/ч.). Отбелязаното сцепление на мокро за модела гума е със стойност A. Относно разхода на гориво, производителят е отбелязал стойност B. Този моделe с добри показатели за шум при шофиране , като нивото на шум е 73 dB. Ние можем да извършим доставка за 2 дни.
Характеристики
Сегмент Премиум
Сертификат MGT
Сертифицирана за Maserati
Производител CONTINENTAL
Модел SPORTCONTACT 6
Сезон летни гуми
Ширина 265
Височина 45
Диаметър R20
Товарен индекс 108 (до 1000 кг)
Скоростен индекс Y (до 300 км/ч.)
Сцепление на мокро A
Разход на гориво B
Шум 73 dB
Ниво на шум B
Опции С борд, XL-подсилена гума
Индекси TL, XL, FR, MGT
Тежест 12.82
Доставка 2 дни
видео клип
евро етикет
B
A
2
73

Легенда на символите

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

Редица изследвания показват, че гумите оказват влияние около 18-20 процента от разхода на гориво за вашето превозно средство. Когато купите гуми с добри показатели за разход на гориво ще имате големи икономии в разходите при дългосрочна употреба.

Енергийно ефективното шофиране може значително да намали разхода на гориво. Теглото на превозното средство и вашият уникален стил на управление на автомобила също могат да окажат значително влияние. Ниското налягане при гумите увеличават съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява на сцеплението при мокра настилка. За минимална консумация на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани спрямо препоръките. Икономията в потреблението на гориво се отбелязва от A до G по цветна скала.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата между стойностите A и G може да означава редуциране на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при 1000 км. пробег.

*. Гуми - сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Разликата между гуми от клас A и G може да бъде до 30%. Когато се измерва по изпитани методи, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават при стила на шофиране от водача. За автомобил движещ се с 80 км/ч , когато се натисне спирачката докрай спирачният път на автогуми от клас A може да е с 18 метра по-къс от този на автомобил с гуми клас F. Това е огромна разлика и може да се окаже от огромно значение при извънредни ситуации. Сцеплението на гумите на превозното средство с мокра пътна настилка е изключително важно за всеки шофьор от гледна точка на сигурността и зависи от възможността на гумата да спре колата колкото се може по-бързо върху мокро пътно платно.

*. Влияние на външен шум

Шумът от гумата се измерва в децибели. Тъй като повечето хора не са запознати с показателите в децибели, класа за шум също е маркиран. Това категоризира гумите по отношение на лимитите на Европейския Съюз за шум. На гумите се дължи част от шума при преминаването на даден автомобил. Ако изберете гуми с по-висока категория за шум намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. В долният край е показа стойност в децибели, която показва произведения при въртене шум на гумата. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат най-често показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване само с няколко децибела дава голямо отражение върху нивото на шум. Например увеличение дори и само с 3 dB това удвоява силата на шума от гумата.

Препоръчваме също: гуми за мотор цена  летни гуми  всесезонни гуми цена  гуми  автогуми цени 

Този сайт използва бисквитки