ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Continental SportContact 6 3
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Continental Sport Contact 6 285/40R21 109Y #276438

EAN: 4019238784497
гуми Continental Sport Contact 6 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност **Наличност: 2 бр.
620 . 21 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е произведена от CONTINENTAL. Модел SPORT CONTACT 6 можете да поръчате от онлайн магазин за гуми ProGumi на супер цена.Тези гуми са летни. Отбелязаната от производителя ширина е 285. Маркираната височина за гумата от производителя е 40. R21 е маркираният диаметър за гумата от производителя. 109 (до 1030 кг) е разрешеният товарен индекс. Скоростният индекс за модела е сред добрите за този клас гуми Y (до 300 км/ч.). A е индексът за сцепление на мокро за гумата. Относно разхода на гориво, маркировката от производителя е B. Разглежданите от вас гуми са сравнително тихи за този клас тяхното ниво на шум е 75 dB. Онлайн магазин ProGumi предлагаме модел с доставка за 2 дни. Долната таблица показва още детайли за модела.
Характеристики
Доставка 2 дни
видео клип
евро етикет

Евро етикет - символи

Икономия на гориво *. Консумацията на гориво

Много изследвания показват, че гумите оказват влияние приблизително 17 процента от разхода на гориво при вашата кола. Ако управлявате кола разполагаща с висок клас гуми може да имате далеч по-икономични параметри на потребление на гориво.

Теглото на вашия автомобил и вашият уникален стил на шофиране също могат да окажат значително влияние. Ниското налягане при гумите увеличават сериозно съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява на сцеплението при мокър път.

  • A (зеленo) най-добрата отчетена стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата отчетена стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва при пътническите автомобили

Разликата между стойностите A и G може да означава намаление на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво на всеки 1000 километра пробег. Икономията в потреблението на гориво се оценява в евро етикета със символи от A до G в цветна скала.

*. Гуми - сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата в спирачния път между класовете A и G може да бъде да достига до 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да е различен при индивидуалния стил на шофиране от водача. Сцеплението на гумите с мокър асфалт е изключително важно с оглед на сигурността и зависи най-вече от възможността на гумата да спре автомобила бързо върху мокрото пътно платно. Например за лек автомобил движещ се с около 80 км/ч , когато се натисне спирачката докрай спирачният път на автогуми от клас A е приблизително с 18 метра по-кратък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е значителна разлика и често се оказва от голямо значение при извънредна ситуация.

*. Външен шум влияние

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Тъй като много клиенти не са запознати в детайли с показателите в децибели, класа за шум също е отбелязан на евро етикета. Той маркира гумите по отношение на европейските лимити за шум. На гумите се дължи част от шума при преминаването на даден автомобил. Избирането на гуми с добра категория за шум намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шум е отбелязанано в три класа А, B и C Шумът в децибели, които се създава при въртене на гумата, е отбелязан в долната част на етикета. Гумите с по-ниско ниво на шум имат най-често показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивата на шума. Например при увеличение с около 3 dB това удвоява силата на шума от гумата.

Препоръчваме също: нови гуми за мотори  летни гуми  нови всесезонни гуми  евтини гуми  автогуми цена 

Този сайт използва бисквитки