ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Continental SportContact 6 3
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Continental Sport Contact 6 235/40R18 95Y (TL, XL, FR) #274182

EAN: 4019238820416
Летни гуми Continental Sport Contact 6 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 95Y )
Сезон летни летни
Товарен индекс 95 до 690 кг
Скоростен индекс Y до 300 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
С борд С борд
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2-4 дни Наличност **Наличност: 4 бр.+
276 . 62 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание CONTINENTAL е компанията производител на разглежданата от вас гума. Една от наложените фирми на пазара. Модел SPORT CONTACT 6 можете да поръчате от магазин за гуми ProGumi.Този модел гуми са от тип летни. Отбелязаната от производителя ширина на гумата е 235. 40 е отбелязаната височина за гумата. Маркираният диаметър за гумата от производителя е R18. Максимално допустимият товарен индекс е 95 (до 690 кг). Скоростният индекс за този модел гуми е Y (до 300 км/ч.). Отбелязаната стойност сцепление на мокро за модела е A. Отбелязаната стойност на гумата за разход на гориво е C. Разглежданият от вас моделе доста тих при шофиране отбелязаното ниво на шум е 72 dB. Ние от ProGumi можем да извършим доставка в рамките на 2-4 дни.
Характеристики
Сегмент Премиум
Сертификат MO1
Сертифицирана за Mercedes-Benz
Производител CONTINENTAL
Модел SPORT CONTACT 6
Сезон летни гуми
Ширина 235
Височина 40
Диаметър R18
Товарен индекс 95 (до 690 кг)
Скоростен индекс Y (до 300 км/ч.)
Сцепление на мокро A
Разход на гориво C
Шум 72 dB
Ниво на шум B
Опции С борд, XL-подсилена гума
Индекси TL, XL, FR
Тежест 9.79
Доставка 2-4 дни
видео клип
евро етикет

Евро етикет - обозначение

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

Ако имате гуми с добра категотия за разход на гориво ще имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво и по-малко емисии на CO2. Гумите оказват приблизително 19% от консумацията на гориво за вашето превозно средство.

За оптимална икономия на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани спрямо препоръките. Екологичното шофиране ще намали със сигурност разхода на гориво. Обърнете внимание, че ниското налягане на гумите увеличават доста съпротивлението при въртене и това се отразява много на сцеплението при мокра настилка. Теглото на вашия автомобил и вашият личен стил на шофиране също могат да окажат значително влияние. Разликата в графиката между категория A и G означава намаление на консумацията на гориво с до 7,5%. Накратко изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при 1000 км. пробег.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Икономията в потреблението на гориво се маркира от A до G в цветна схема.

*. Сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Различието в спирачния път между класовете A и G може да бъде много голяма до 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да е различен при условията на шофиране. Например при лек автомобил движещ се с 80 км/ч , когато се натисне спирачката докрай спирачният път на автогуми от клас A е с 18 метра по-кратък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е много-голяма разлика и често се оказва от голямо значение в извънредна ситуация. Сцеплението на гумите на автомобила с мокра пътна настилка е изключително важна характеристика с оглед на сигурността и зависи основно от способността на гумата да спре автомобила възможно най-бързо върху мокро пътно платно.

*. Външен шум

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на автомобил. Избирането на гуми с по-добра шумова категория намалява отражението върху околната среда, когато шофирате. Шумът от гумата се измерва в децибели. Тъй като доста клиенти не са запознати с показателите в децибели, шумовият клас също е отбелязан на евро етикета. Той маркира гумите по отношение на лимитите на ЕС за шум.

Нивото на шум е отбелязанано в три класа А, B и C В долният край на етикета е показана стойност в децибели, която показва генерирания при въртене шум на гумата. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване само с няколко децибела дава отражение върху нивата на шума. Например увеличение с 3 dB това удвоява силата на външния шум от гумата.

Популярно в магазина: нови гуми за мотори  летни гуми цена  всесезонни гуми цени  нови гуми  автогуми