ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
CONTINENTAL PremiumContact 6 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Continental PremiumContact 6 285/45R22 114Y (TL, XL, FR, MO) #85490

EAN: 4019238034752
Летни гуми Continental PremiumContact 6 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 114Y )
Сезон летни летни
Товарен индекс 114 до 1180 кг
Скоростен индекс Y до 300 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
С борд С борд
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 4 бр.+
717 . 48 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание CONTINENTAL е производителят на тази гума. Любима марка на много клиенти в страната. Моделът PREMIUMCONTACT 6 може да закупите от ProGumi.Този модел може да е правилният избор за вас ако търсите да закупите летни гуми. Ширината на модела е 285. Маркираната височина за гумата от производителя е 45. R22 е маркираният диаметър за гумата от производителя. 114 (до 1180 кг) е максимално допустимият товарен индекс. Скоростният индекс за този модел гуми е Y (до 300 км/ч.). Сцеплението на мокро за модела е A. Маркировката за разхода на гориво е B. Разглежданата от вас гума e с добри показатели за шум при шофиране нивото на шум е 73 dB. Ние от ProGumi предлагаме модел с доставка в рамките на 7-10 дни от Германия. В долната таблица може да разгледате детайлите. При въпроси може да се обърнете към нас за допълнителна помощ.
Характеристики
Сегмент Премиум
Сертификат MO
Сертифицирана за Mercedes-Benz
Производител CONTINENTAL
Модел PREMIUMCONTACT 6
Сезон летни гуми
Ширина 285
Височина 45
Диаметър R22
Товарен индекс 114 (до 1180 кг)
Скоростен индекс Y (до 300 км/ч.)
Сцепление на мокро A
Разход на гориво B
Шум 73 dB
Ниво на шум B
Опции С борд, XL-подсилена гума
Индекси TL, XL, FR, MO
Тежест 17.7
Доставка 7-10 дни от Германия
евро етикет
B
A
2
73

Евро етикет - символи

Икономия на гориво *. Икономия на гориво

Според редица изследвания - на гумите се дължи приблизително 15% от разхода на гориво за вашия автомобил. Ако управлявате автомобил разполагаща с висок клас гуми със сигурност имате по-икономични стойности на потребление на гориво.

За оптимална икономия на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани спрямо препоръките. Ниското налягане при гумите покачва значително съпротивлението при въртене на колелата и се отразява много на сцеплението на мокра настилка. Теглото на превозното средство и вашият уникален стил на каране също оказват значително влияние. Екологичното каране намалява разхода на гориво - съответно и разходитве Ви. Разликата в скалата между стойностите A и G означава редуциране на разхода на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при 1000 километра.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Икономията на гориво се оценява в евро еиката със символи от A до G в цветна схема.

*. Сцепление гумите при влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Различието в спирачния път между гуми клас A и G може да бъде много голяма до 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават при стила на шофиране. Сцеплението на гумите с влажна пътна настилка е много важно за всеки шофьор от гледна точка на сигурността и зависи от способността на гумата да спре автомобила незабавно върху влажния асфалт. Например за превозно средство движещо се с около 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на автогуми от клас A може да е с 18 метра по-малък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е значителна разлика и често се оказва от голямо значение в извънредна ситуация на пътя.

*. Външен шум влияние

Външен шум На гумите се дължи част от шума при преминаването на даден автомобил. Избирането на гуми с по-добра шумова категория намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате. Шума от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че повечето клиенти не са запознати с показателите в децибели, класа за шум също е маркиран. Това класифицира гумите по отношение на лимитите на Европейския Съюз за шум.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. Шумът които се генерира при въртене на гумата маркиран в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат често показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване само с няколко децибела дава отражение върху нивата на шума. Например увеличение с около 3 dB това удвоява силата на шума от гумата.

Популярно при нас: летни гуми  нови зимни гуми  нови автомобилни гуми  нови гуми за мотор 

Този сайт използва бисквитки