ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Continental PremiumContact 7 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Continental PremiumContact 7 215/55R18 99V (TL, XL, FR) #264029

EAN: 4019238079463
Летни гуми Continental PremiumContact 7 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 99V )
Сезон летни летни
Товарен индекс 99 до 775 кг
Скоростен индекс V до 240 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
С борд С борд
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност #Наличност: 4 бр.+
301 . 00 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание CONTINENTAL е компанията производител на тази гума. Една от познатите фирми на пазара. Моделът PREMIUMCONTACT 7 се предлага в магазина ProGumi на супер цена.Тези гуми са летни и са популярен избор при много клиенти. Отбелязаната ширина на гумата за модела е 215. 55 е отбелязаната височина за гумата. R18 е отбелязаният от производителя диаметър за гумата. Разрешеният товарен индекс е 99 (до 775 кг). Моделът гуми има скоростен индекс от V (до 240 км/ч.). Гумата има сцепление на мокро A. Относно разхода на гориво - производителят е отбелязал стойност C. Тази гума e с добри показатели за шум при шофиране , като нивото на шум е 71 dB. Ние може да направим доставката за 2 дни.
Характеристики
Производител CONTINENTAL
Модел PREMIUMCONTACT 7
Сезон летни гуми
Ширина 215
Височина 55
Диаметър R18
Товарен индекс 99 (до 775 кг)
Скоростен индекс V (до 240 км/ч.)
Сцепление на мокро A
Разход на гориво C
Шум 71 dB
Ниво на шум B
Опции С борд, XL-подсилена гума
Индекси TL, XL, FR
Тежест 11.03
Доставка 2 дни
евро етикет
C
A
2
71

Евро етикет - обозначение

Икономия на гориво *. Икономия на гориво

Гумите оказват приблизително 16 процента от консумацията на гориво при вашия автомобил. Ако имате гуми с висока категотия за разход на гориво ще можете да имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво и по-малко емисии на CO2.

За минимална консумация на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани спрямо изискванията. Обърнете внимание, че ниското налягане на гумите увеличават съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява на сцеплението при мокра настилка. Теглото на вашия автомобил и вашият собствен стил на каране също оказват значително влияние. Екологичното (енергийно ефективно) шофиране ще намали потреблението на гориво - съответно и разходите Ви.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата в скалата между категория A и G може да означава намаление на консумацията на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при 1000 километра. Икономията в консумацията на гориво се отбелязва в евро етикета със символи от A до G в цветна скала.

*. Сцепление гумите при влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Разликата при спирането на автомобил между класовете A и G може да бъде да достига до 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да се различава при индивидуалния стил на шофиране от водача. Сцеплението на гумите на автомобила с влажен асфалт е много важна характеристика от гледна точка на сигурността и зависи от възможността на гумата да спре автомобила по възможност незабавно върху мокро пътно платно. За превозно средство движещо се с приблизително 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на автогуми от клас A е с около 18 метра по-къс от този на комплект гуми от клас F. Това е значителна разлика и често се оказва от огромно значение в извънредни ситуации.

*. Влияние на външен шум

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Външният шум от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че повечето хора не са запознати със стойностите в децибели, шумовият клас също е маркиран на евро етикета. Той маркира гумата по отношение на стандартите на ЕС за шум. На гумите се дължи част от шума при преминаването на един автомобил. Избирайки гуми с добра шумова категория намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. Шумът в децибели, които се създава при въртене на гумата, е отбелязан в долната част на етикета. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение дори и с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивата на шума. Например увеличение с 3 dB това удвоява при силата на външния шум от гумата.

Популярно при нас: автогуми цена  всесезонни гуми  зимни гуми 

Този сайт използва бисквитки