ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Continental PremiumContact 2 ContiSeal 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Continental PremiumContact 2 ContiSeal 215/60R16 95H (ContiSeal) #202126

EAN: 4019238449020
Летни гуми Continental PremiumContact 2 ContiSeal - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 95H )
Сезон летни летни
Товарен индекс 95 до 690 кг
Скоростен индекс H до 210 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 4 бр.+
446 . 28 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Производителя на този модел гуми е CONTINENTAL. Любима марка на много клиенти в страната. Модел PREMIUMCONTACT 2 CONTISEAL можете да поръчате от магазин ProGumi. Обозначението Сезон на гумите е маркирано като летни. Ширина за модела е 215. 60 е отбелязаната от производителя височина на гумата. R16 е отбелязания от производителя диаметър за гумата. 95 (до 690 кг) е допустимия товарен индекс. Скоростния индекс за модела е сред добрите за този клас гуми H (до 210 км/ч.). Сцеплението на мокро за модела е B. E е отбелязаната маркировка свързана с разход на гориво. Този модел гуми са сравнително тихи , като нивото на шум е 71 dB. Магазин ProGumi може да направим доставката в рамките на 7-10 дни от Германия. В долната таблица можете да разгледате детайлите.
Характеристики
Производител CONTINENTAL
Модел PREMIUMCONTACT 2 CONTISEAL
Сезон летни гуми
Ширина 215
Височина 60
Диаметър R16
Товарен индекс 95 (до 690 кг)
Скоростен индекс H (до 210 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво E
Шум 71 dB
Ниво на шум B
Индекси ContiSeal
Доставка 7-10 дни от Германия
евро етикет
E
B
2
71

Легенда на символите

Икономия на гориво *. Икономия в потреблението на гориво

Ако закупите гуми с хубави показатели за раход на гориво ще имате значителни икономии в разходите при дългосрочна употреба. Изследванията показват, че на гумите се дължи приблизително 19 процента от консумацията на гориво за вашия автомобил.

Екологичното шофиране намалява разхода на гориво - съответно и разходитве Ви. Теглото на превозното средство и вашият собствен стил на каране също могат да окажат значително влияние. Ниското налягане при гумите увеличава съпротивлението при въртене и се отразява на сцеплението при мокра настилка. За минимална консумация на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани спрямо препоръките. Икономията в потреблението на гориво се отбелязва в евро еиката със символи от A до G по цветна схема.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Разликата в графиката между категория A и G може да означава намаление на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при 1000 км. пробег.

*. Сцепление на гумите при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата между клас A и G може да бъде до около 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да е различен според стила на шофиране. При автомобил движещ се с около 80 км/ч когато се натисне спирачката докрай спирачният път на гуми от клас A е с 18 метра по-къс от този на автомобил с гуми клас F. Това е значителна разлика и може да се окаже от огромно значение при извънредни ситуации на пътното платно. Сцеплението на гумите на автомобила с влажна пътна настилка е много важна характеристика от гледна точка на безопасността и зависи от способността на гумата да спре колата колкото се може по-бързо върху мокрия асфалт.

*. Външен шум

Външен шум На гумите се дължи част от шума при преминаването на даден автомобил. Избирайки гуми с добра категория за шум намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Тъй като много клиенти не са запознати със стойностите в децибели, шумовият клас също е маркиран. Той категоризира гумата по отношение на стандартите на ЕС за шум.

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. В долния край е показа стойност в децибели която показва произведения при въртене шум на гумата. Гумите с по-ниско ниво на шум имат често показатели между 67 и 71 dB. Увеличение дори и с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивата на шума. Например когато показателя се увеличи с около 3 dB това ще удвои при силата на шума от гумата.

Препоръчваме също: зимни гуми цени  летни гуми цени  автогуми 

Ревюта
Бъди първият оставил следа за този продукт.
Вашата оценка *

Този сайт използва бисквитки

ProGumi