ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
CONTINENTAL Premium 6 MO FR XL 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми CONTINENTAL Premium 6 MO FR XL 275/50R21 113Y (TL, XL, FR, MO) #263413

EAN: 4019238006667
Летни гуми CONTINENTAL Premium 6 MO FR XL - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 113Y )
Сезон летни летни
Товарен индекс 113 до 1150 кг
Скоростен индекс Y до 300 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
С борд С борд
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност >Наличност: 4 бр.+
642 . 65 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е от производителя CONTINENTAL. Една от познатите фирми на пазара. Модел PREMIUM 6 MO FR XL можете да поръчате от сайта за гуми ProGumi супер цена. Гумите са отбелязани като летни. Отбелязаната ширина на гумата за модела е 275. 50 е маркираната височина за гумата от производителя. Маркираният диаметър за гумата от производителя е R21. Допустимият товарен индекс е 113 (до 1150 кг). Скоростният индекс за модела е сред добрите за този клас гуми Y (до 300 км/ч.). Отбелязаното сцепление на мокро за модела гума е със стойност A. Относно разхода на гориво - производителят е отбелязал стойност C. Разглежданият от вас моделe с добри показатели за шум при шофиране отбелязаното ниво на шум е 73 dB. Онлайн магазин ProGumi може да направим доставката за 7-10 дни от Германия.
Характеристики
Сегмент Премиум
Сертификат MO
Сертифицирана за Mercedes-Benz
Производител CONTINENTAL
Модел PREMIUM 6 MO FR XL
Сезон летни гуми
Ширина 275
Височина 50
Диаметър R21
Товарен индекс 113 (до 1150 кг)
Скоростен индекс Y (до 300 км/ч.)
Сцепление на мокро A
Разход на гориво C
Шум 73 dB
Ниво на шум B
Опции С борд, XL-подсилена гума
Индекси TL, XL, FR, MO
Тежест 16.58
Доставка 7-10 дни от Германия
видео клип
евро етикет

Легенда на символите

Икономия на гориво *. Потребление на гориво

Гумите оказват около 15-20 процента от разхода на гориво при вашата кола. Изборът на гуми с по-добра категория за разход на гориво ще ви осигури по-голям пробег с един резервоар и по-малко емисии на CO2.

За максимална икономия на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани. Ниското налягане при гумите увеличават съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява много на сцеплението на мокърт път. Теглото на колата и вашият собствен стил на управление на автомобила също могат да окажат значително влияние. Енергийно ефективното каране ще намали консумацията на гориво.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата в скалата между категория A и G означава редуциране на консумацията на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво на всеки 1000 километра. Икономията в консумацията на гориво се отбелязва от A до G в цветна схема.

*. Гуми - сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при спирането на автомобил между от клас A и G може да бъде много голяма до 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да се различава при стила на шофиране и други фактори. Сцеплението на гумите на автомобила с влажната пътна настилка е много важна характеристика с оглед на сигурността и зависи от възможността на гумата да спре автомобила бързо върху влажното пътно платно. За автомобил движещ се с приблизително 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на гуми от клас A може да е с 18 метра по-къс от този на автомобил с гуми клас F. Това е колосална разлика и може да се окаже от огромно значение при извънредни ситуации на пътното платно.

*. Влияние на външен шум

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Тъй като доста хора не са запознати със стойностите в децибели, класа за шум също е маркиран на евро етикета. Това класифицира гумата по отношение на европейските лимити за шум. На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на даден автомобил. Винаги когато избирате гуми с по-висока шумова категория намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. В долният край е показа стойност в децибели, която показва произведения при въртене шум на гумата. Гумите с по-ниско ниво на шум имат показатели между 67 и 71 dB. Увеличение с няколко децибела дава голямо отражение върху нивото на шум. Например , когато показателят се увеличи с 3 dB това ще удвои при силата на шума от гумата.

Популярно в магазина: гуми онлайн  205 55r16  нови автомобилни гуми 

Този сайт използва бисквитки