ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми CONTINENTAL PREMIUM 315/35R21 111Y (TL, XL, *, RFT, SSR) #248463

EAN: 4019238058499
Летни гуми CONTINENTAL PREMIUM - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 111Y )
Сезон летни летни
Товарен индекс 111 до 1090 кг
Скоростен индекс Y до 300 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
Runflat Runflat
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 6-10 дни от Германия Наличност `Наличност: 4 бр.+
696 . 40 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание CONTINENTAL е производителя на тази гума. Една от популярните конмании на пазара. Моделът PRECON6SSR може да закупите от магазина ProGumi.Този модел може да е правилния избор ако търсите да поръчате летни гуми. Ширина на модела е 315. Отбелязаната височина за гумата е 35. R21 е маркирания диаметър за гумата от производителя. 111 (до 1090 кг) е максимално допустимия товарен индекс. Скоростния индекс за този модел гуми е Y (до 300 км/ч.). Гумата има сцепление на мокро със стойност B. Относно разхода на гориво - производителя е отбелязал стойност B. Този моделе сравнително тих , като нивото на шум е 75 dB. Ние от ProGumi предлагаме модел с доставка за 6-10 дни от Германия. Долната таблица показва още детайли за модела.
Характеристики
Производител CONTINENTAL
Модел PREMIUM
Сезон летни гуми
Ширина 315
Височина 35
Диаметър R21
Товарен индекс 111 (до 1090 кг)
Скоростен индекс Y (до 300 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво B
Шум 75 dB
Ниво на шум B
Опции XL-подсилена гума, Runflat
Индекси TL, XL, *, RFT, SSR
Тежест 20.179
Доставка 6-10 дни от Германия
евро етикет

Легнда на символите в евро етикетите

Икономия на гориво *. Икономия на гориво

Ако управлявате автомобил с висок клас гуми може да имате по-икономични параметри на потребление на гориво. Гумите оказват до 20 процента от разхода на гориво за вашата кола.

За максимална икономия на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани спрямо изискванията. Екологичното шофиране намалява разхода на гориво - съответно и разходитве Ви. Ниското налягане на гумите увеличава съпротивлението при въртене на колелата и се отразява много на сцеплението при мокър път. Теглото на превозното средство и вашият собствен стил на управление на автобола също оказват значително влияние. Икономията в потреблението на гориво се оценява от A до G в цветна схема.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата между категория A и G може да означава редуциране на консумацията на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при всеки 1000 километра.

*. Гуми - сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при внезапно спиране между гуми от клас A и G може да бъде много голяма до 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава при индивидуалния стил на шофиране. Сцеплението на гумите с влажен асфалт е изключително важна характеристика с оглед на сигурността и зависи от способността на гумата да спре колата колкото се може по-бързо върху мокро пътно платно. Например при лек автомобил движещ се с приблизително 80 км/ч когато се натисне спирачката докрай спирачният път на автогуми от клас A е до 18 метра по-кратък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е огромна разлика и не рядко се оказва от голямо значение в извънредни ситуации на пътното платно.

*. Външен шум влияние

Външния шум от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че много клиенти не са запознати със стойностите в децибели, класа за шум също е показан. Това класифицира гумата по отношение на стандартите на ЕС за шум. На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на автомобил. Ако изберете гуми с по-висока шумова категория намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. В долния край на етикета е показа стойност в децибели която показва генерирания при въртене шум на гумата. Гумите с по-ниско ниво на шум имат показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване дори и с няколко децибела дава голямо отражение върху нивата на шума. Например увеличение само с 3 dB това удвоява при силата на шума от гумата.

Популярно в сайта: нови зимни гуми  гуми  205 5516  летни гуми цена 

Този сайт използва бисквитки