ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми CONTINENTAL PRE 285/45R22 114Y (TL, XL, FR, MO) #263889

EAN: 4019238005189
Летни гуми CONTINENTAL PRE - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 114Y )
Сезон летни летни
Товарен индекс 114 до 1180 кг
Скоростен индекс Y до 300 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
С борд С борд
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 6-10 дни от Германия Наличност `Наличност: 4 бр.+
733 . 37 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание CONTINENTAL е фирмата произвела тази гума. Една от популярните компании на пазара. Модел PRE можете да поръчате от магазин ProGumi.Гумите са отбелязани като летни. Маркираната ширина на гумата за модела е 285. Маркираната височина за гумата е 45. Маркираният диаметър за гумата е R22. Допустимият товарен индекс е 114 (до 1180 кг). Скоростният индекс за този модел гуми е Y (до 300 км/ч.). Сцеплението на мокро за гумата е със стойност B. Относно разхода на гориво, производителят е отбелязал стойност B. Разглежданите от вас гуми са сравнително тихи за техния клас тяхното ниво на шум е 73 dB. Ние от ProGumi можем да осигурим този модел в рамките на 6-10 дни от Германия.
Характеристики
Сегмент Премиум
Сертификат MO-S
Сертифицирана за Mercedes-Benz
Производител CONTINENTAL
Модел PRE
Сезон летни гуми
Ширина 285
Височина 45
Диаметър R22
Товарен индекс 114 (до 1180 кг)
Скоростен индекс Y (до 300 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво B
Шум 73 dB
Ниво на шум B
Опции С борд, XL-подсилена гума
Индекси TL, XL, FR, MO
Тежест 18.269
Доставка 6-10 дни от Германия
евро етикет

Евро етикет - обозначение

Икономия на гориво *. Консумацията на гориво

Гумите оказват приблизително 15% от разхода на гориво при вашия автомобил. Ако управлявате автомобил с висок клас гуми със сигурност имате значително по-икономични стойности на потребление на гориво.

Екологичното (енергийно ефективно) шофиране ще намали със сигурност разхода на гориво. Теглото на автомобила и вашият уникален стил на каране също оказват сериозно влияние. Обърнете внимание, че гумите с ниско налягане увеличават доста съпротивлението при въртене и това се отразява на сцеплението на мокърт път. За оптимална икономия на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани.

  • A (зеленo) най-добрата отчетена стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата отчетена стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва при пътническите автомобили

Разликата между категория A и G може да означава намаление на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при 1000 километра. Икономията в потреблението на гориво се маркира от A до G в цветна скала.

*. Сцепление на влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата между клас A и G може да бъде до 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да е различен според индивидуалния стил на шофиране и други фактори. Сцеплението на гумите с влажна пътна настилка е много важна характеристика от гледна точка на сигурността и зависи от възможността на гумата да спре колата по възможност незабавно върху мокро пътно платно. При автомобил движещ се с приблизително 80 км/ч , когато се натисне спирачката докрай спирачният път на автогуми от клас A е до 18 метра по-малък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е огромна разлика и може да се окаже от голямо значение в извънредни ситуации на пътното платно.

*. Влияние на външен шум

Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Поради факта, че доста хора не са запознати в детайли със стойностите в децибели, шумовият клас също е отбелязан на евро етикета. Той категоризира гумите по отношение на лимитите на ЕС за шум. На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на автомобил. Ако изберете гуми с добра категория за шум намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. Генерираният шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат най-често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение с няколко децибела дава голямо отражение върху нивата на шума. Например , когато показателят се увеличи само с 3 dB това удвоява при силата на шума от гумата.

Популярно при нас: автогуми цени  гуми 195 65 r15  всесезонни гуми цени  зимни гуми цена 

Този сайт използва бисквитки