ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Continental LM90 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Continental LM90 225/75R16 116N (8PR, POR, M+S) #295881

EAN: 4019238007466
Летни гуми Continental LM90 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 116N )
Сезон летни летни
Товарен индекс 116 до 1250 кг
Скоростен индекс N до 140 км/ч.
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2-4 дни Наличност **Наличност: 2 бр.
422 . 61 lv.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е от производителя CONTINENTAL. Една от наложените фирми на пазара. Моделът LM90 се предлага от ProGumi с атрактивна цена.Тези гуми са от тип летни. Маркираната ширина на гумата за модела е 225. Отбелязаната височина за гумата е 75. R16 е маркираният диаметър за гумата от производителя. 116 (до 1250 кг) е допустимият товарен индекс. Скоростният индекс за този модел гуми е N (до 140 км/ч.). Магазин ProGumi може да направим доставката за 2-4 дни.
Характеристики
Сегмент Премиум
Производител CONTINENTAL
Модел LM90
Сезон летни гуми
Ширина 225
Височина 75
Диаметър R16
Товарен индекс 116 (до 1250 кг)
Скоростен индекс N (до 140 км/ч.)
Опции XL-подсилена гума
Индекси 8PR, POR, M+S
Тежест 17.834
Доставка 2-4 дни
евро етикет

Символи в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в изразходването на гориво

Изследванията показват, че на гумите се дължи приблизително 15-20 процента от разхода на гориво за вашето превозно средство. Ако купите гуми с добра категотия за разход на гориво ще можете да имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво.

Екологичното шофиране намалява потреблението на гориво - съответно и разходите Ви. Теглото на превозното средство и вашият личен стил на управление на автомобила също могат да окажат значително влияние. Ниското налягане при гумите увеличават съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява много на сцеплението при мокър път. За оптимално потребление на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани. Икономията на гориво е отбелязана от A до G в цветна скала.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата между стойностите A и G означава намаление на консумацията на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво на всеки 1000 километра.

*. Сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Различието в спирачния път между клас A и G може да бъде до 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават при условията на шофиране от водача. Сцеплението на гумите на автомобила с влажна пътна настилка е много важно за всеки шофьор от гледна точка на сигурността и зависи най-вече от способността на гумата да спре колата възможно най-бързо върху влажния асфалт. Например за автомобил движещ се с 80 км/ч , когато се натисне спирачката докрай спирачният път на автогуми от клас A е приблизително с 18 метра по-къс от този на превозно средство с гуми клас F. Това е огромна разлика и често се оказва от голямо значение при извънредна ситуация.

*. Влияние на външен шум

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Външният шум от гумата се измерва в децибели. Тъй като повечето клиенти не са запознати с показателите в децибели, класа за шум също е показан в евро етикета. Това категоризира гумата по отношение на европейските стандарти за ниво на шум. На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на даден автомобил. Избирайки гуми с по-висока категория за шум намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. Шумът в децибели, които се създава при въртене на гумата, е отбелязан в долната част на етикета. Гумите с по-ниско ниво на шум имат най-често показатели между 67 и 71 dB. Увеличение с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивото на шум. Например увеличение с около 3 dB това ще доведе до удвояване при силата на външния шум от гумата.

Препоръчваме също: летни гуми  зимни гуми цени  автогуми  нови гуми за мотор