ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Continental HYBRID LS3 245/70R17.5 136/134M (TL, 14PR, M+S, 3PMSF) #264587

EAN: 4019238031577
Всесезонни гуми Continental HYBRID LS3 - Тежкотоварни Гуми ( 134M )
Сезон всесезонни всесезонни
Товарен индекс 134 до 2120 кг
Скоростен индекс M до 130 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
Truck
предни
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност Наличност: 0 бр.
687 . 77 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е от производителя CONTINENTAL. Една от познатите фирми на пазара. Моделът HYBRID LS3 се предлага в магазина ProGumi на супер цена.Този модел гуми са от тип всесезонни и са изключително популярен избор сред много клиенти. Маркираната ширина за модела е 245. Маркираната височина за гумата от производителя е 70. Отбелязаният диаметър за гумата е R17.5. 134 (до 2120 кг) е максимално допустимият товарен индекс. Ако информацията за скоростния индекс е важна за вас - неговата стойност е M (до 130 км/ч.). Сцеплението на мокро за гумата е със стойност B. Маркираната стойност на гумата свързана с разход на гориво е C. Този модел гуми са с добри показатели за шум за този клас тяхното ниво на шум е 71 dB. Производителят е обозначил позволен размер на джанта от 6.75 x 17.5. Грайферът има дълбочина в мм със стойност 12.90 Онлайн магазин ProGumi можем да осигурим този модел в рамките на 7-10 дни от Германия.
Характеристики
Приложение регионален транспорт
Производител CONTINENTAL
Модел HYBRID LS3
Предназначение Regional haul
Сезон всесезонни
Ширина 245
Височина 70
Диаметър R17.5
Товарен индекс 134 (до 2120 кг)
Скоростен индекс M (до 130 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво C
Шум 71 dB
Индекси TL, 14PR, M+S, 3PMSF
Брой платове 14
Конструкция Radiaal
Позволени размери на джанта 6.75
Дълбочина на грайфер мм 12.90
Препоръчителен размер на джантата 7.50
Единичен товарен капацитет 2240.00
Сдвоен товарен капацитет 2120.00
Препоръчително налягане 0.00
Ос предни - Truck
Тежест 31.86
Доставка 7-10 дни от Германия
видео клип
евро етикет
C
B
71

Легенда на символите в евро етикетите

Икономия на гориво *. Икономия в изразходването на гориво

Изследванията показват, че на гумите се дължи до 20 процента от консумацията на гориво при вашата кола. Ако притежавате гуми с хубави показатели за разход на гориво ще имате значителни икономии в разходите при дългосрочна употреба.

Теглото на колата и вашият собствен стил на шофиране също оказват голямо влияние. Екологичното (енергийно ефективно) каране ще намали със сигурност потреблението на гориво - съответно и разходитве Ви. Ниското налягане при гумите покачват доста съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява на сцеплението при мокър път. За оптимална икономия на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани.

  • A (зеленo) най-добрата отчетена стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата отчетена стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва при пътническите автомобили

Разликата в графиката между категория A и G означава намаление на консумацията на гориво с до 7,5%. Накратко изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при всеки 1000 километра пробег. Икономията в потреблението на гориво се маркира в евро етикета със символи от A до G в цветна скала.

*. Сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата в спирачния път между гуми клас A и G може да бъде да достига до 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да се различава според индивидуалния стил на шофиране от водача. Например при кола движеща се с приблизително 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на гуми от клас A може да е с 18 метра по-къс от този на автомобил с гуми клас F. Това е значителна разлика и може да се окаже от огромно значение при извънредни ситуации на пътното платно. Сцеплението с влажна пътна настилка е изключително важно с оглед на безопасността и зависи от способността на гумата да спре колата по възможност незабавно върху мокрото пътно платно.

*. Влияние на външен шум

Външен шум Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Тъй като доста клиенти не са запознати с показателите в децибели, шумовият клас също е отбелязан на евро етикета. Той категоризира гумите по отношение на стандартите на ЕС за шум.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи част от шума при преминаването на автомобил. Ако изберете гуми с по-висока категория за шум намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шум е отбелязанано в три класа А, B и C Шумът в децибели, които се създава при въртене на гумата, е отбелязан в долната част на етикета. Гумите с по-ниско ниво на шум имат често показатели между 67 и 71 dB. Увеличение с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивата на шума. Например при увеличение само с 3 dB това ще доведе до удвояване при силата на шума от гумата.

Популярно в магазина: зимни гуми  бг гуми  205 5516  летни гуми 

Този сайт използва бисквитки