ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Continental HYBRID LS3 265/70R17.5 139/136M (TL, 14PR, M+S, 3PMSF) #264586

EAN: 4019238032611
Всесезонни гуми Continental HYBRID LS3 - Тежкотоварни Гуми ( 136M )
Сезон всесезонни всесезонни
Товарен индекс 136 до 2240 кг
Скоростен индекс M до 130 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
Truck
предни
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност Наличност: 0 бр.
786 . 76 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Този модел гума е произведена от CONTINENTAL. Модел HYBRID LS3 можете да поръчате от онлайн магазин ProGumi.всесезонни е видът на този модел гуми. Ширината на модела е 265. Отбелязаната височина за гумата от производителя е 70. R17.5 е отбелязаният от производителя диаметър за гумата. 136 (до 2240 кг) е максимално допустимият товарен индекс. Моделът гуми има скоростен индекс от M (до 130 км/ч.). Сцеплението на мокро за модела е B. Отбелязаната стойност на гумата за разход на гориво е C. Този моделе доста тих при шофиране нивото на шум е 71 dB. Производителят на гумата указва позволен размер на джантата от: 6.75 x 17.5. Грайферът има следната дълбочина в мм 12.90 Ние можем да извършим доставка за 7-10 дни от Германия. В долната таблица може да разгледате детайлите. При въпроси може да се обърнете към нас за допълнителна помощ.
Характеристики
Приложение регионален транспорт
Производител CONTINENTAL
Модел HYBRID LS3
Предназначение Regional haul
Сезон всесезонни
Ширина 265
Височина 70
Диаметър R17.5
Товарен индекс 136 (до 2240 кг)
Скоростен индекс M (до 130 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво C
Шум 71 dB
Индекси TL, 14PR, M+S, 3PMSF
Брой платове 14
Конструкция Radiaal
Позволени размери на джанта 6.75
Дълбочина на грайфер мм 12.90
Препоръчителен размер на джантата 7.50
Единичен товарен капацитет 2430.00
Сдвоен товарен капацитет 2240.00
Препоръчително налягане 0.00
Ос предни - Truck
Тежест 33.04
Доставка 7-10 дни от Германия
видео клип
евро етикет
C
B
71

Евро етикет - маркировка

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

Научните изследвания показват, че гумите оказват влияние около 20 процента от разхода на гориво за вашето превозно средство. Изборът на гуми с по-добра категория за разход на гориво ще ви позволи много по-дълъг пробег с един резервоар и по-малко емисии на CO2.

Теглото на превозното средство и вашият личен стил на каране също оказват голямо влияние. Енергийно ефективното шофиране ще намали потреблението на гориво - съответно и разходитве Ви. Обърнете внимание, че ниското налягане на гумите увеличават доста съпротивлението при въртене и това се отразява много на сцеплението на мокра настилка. За максимална икономия на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани спрямо изискванията.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата между категория A и G може да означава намаление на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при всеки 1000 км. пробег. Икономията на гориво се оценява в евро етикета със символи от A до G по цветна скала.

*. Гуми - сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението на гумите на превозното средство с влажна пътна настилка е много важно с оглед на сигурността и зависи най-вече от възможността на гумата да спре колата възможно най-бързо върху мокро пътно платно. Разликата в спирачния път между гуми класовете A и G може да бъде огромна до 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават при стила на шофиране от водача. Например при превозно средство движещо се с 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на гуми от клас A е с около 18 метра по-кратък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е колосална разлика и често се оказва от огромно значение в извънредни ситуации на пътното платно.

*. Външен шум влияние

Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Тъй като доста клиенти не са запознати в детайли с показателите в децибели, шумовият клас също е показан. Това категоризира гумите по отношение на лимитите на ЕС за ниво на шум. На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на автомобил. Винаги когато избирате гуми с по-добра шумова категория намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. Шумът, които се генерира при въртене на гумата, е маркиран в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивото на шум. Например , когато показателят се увеличи дори и само с 3 dB това ще доведе до удвояване силата на външния шум от гумата.

Вижте също: зимни гуми цена  летни гуми цени  автомобилни гуми