ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Continental HYBRID LD3 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Continental HYBRID LD3 235/75R17.5 132/130M (TL, 12PR, M+S, 3PMSF) #264588

EAN: 4019238041248
Всесезонни гуми Continental HYBRID LD3 - Тежкотоварни Гуми ( 130M )
Сезон всесезонни всесезонни
Товарен индекс 130 до 1900 кг
Скоростен индекс M до 130 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
Truck
задни
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност Наличност: 4 бр.+
682 . 55 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание CONTINENTAL е компанията производител на разглежданата от вас гума. Известна фирма в света на гумите. Моделът HYBRID LD3 може да закупите от сайта за гуми ProGumi на промоционална цена.Характеристиката Сезон на гумите е отбелязана от производителя като всесезонни. Ширина за модела е 235. 75 е отбелязаната от производителя височина на гумата. Отбелязаният диаметър за гумата от производителя е R17.5. 130 (до 1900 кг) е товарният индекс за модела. Скоростният индекс за модела M (до 130 км/ч.). Това е сред най-добрите за този клас гуми. C е отбелязаното сцепление на мокро за модела. Маркировката за разхода на гориво е D. Тези гуми са сравнително тихи за техния клас , като нивото на шум е 76 dB. Производителят е обозначил позволен размер на джанта от 7.50 x 17.5. Грайферите имат следната дълбочина в мм: 16.50 Този модел гуми има препоръчително налягане от 0.00. Онлайн магазин ProGumi може да направим доставката за 7-10 дни от Германия. Долната таблица показва още детайли за модела.
Характеристики
Производител CONTINENTAL
Модел HYBRID LD3
Предназначение Regional haul
Сезон всесезонни
Ширина 235
Височина 75
Диаметър R17.5
Товарен индекс 130 (до 1900 кг)
Скоростен индекс M (до 130 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво D
Шум 76 dB
Ниво на шум B
Индекси TL, 12PR, M+S, 3PMSF
Брой платове 12
Конструкция Radiaal
Позволени размери на джанта 7.50
Дълбочина на грайфер мм 16.50
Препоръчителен размер на джантата 6.75
Единичен товарен капацитет 2000.00
Сдвоен товарен капацитет 1900.00
Препоръчително налягане 0.00
Ос задни - Truck
Тежест 30.30
Доставка 7-10 дни от Германия
видео клип
евро етикет
D
C
2
76

Легенда на символите в евро етикетите

Икономия на гориво *. Потребление на гориво

Ако притежавате гуми с по-добри показатели за разход на гориво ще имате големи икономии в разходите при дългосрочна употреба. Гумите оказват до до 20 процента от консумацията на гориво при вашата кола.

Теглото на превозното средство и вашият личен стил на каране също оказват значително влияние. Енергийно ефективното (екологично) каране ще намали със сигурност консумацията на гориво. Обърнете внимание, че гумите с ниско налягане увеличават доста съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява на сцеплението при мокър път. За оптимално потребление на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани спрямо изискванията. Икономията в потреблението на гориво е отбелязана в евро етикета със символи от A до G по цветна скала.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Разликата в скалата между стойностите A и G означава намаление на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво на всеки 1000 км. пробег.

*. Сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението на гумите на автомобила с влажен асфалт е изключително важно от гледна точка на безопасността и зависи най-вече от способността на гумата да спре автомобила по възможност незабавно върху влажния асфалт. Разликата в спирачния път между класовете A и G може да бъде огромна до 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да се различава при условията на шофиране и други фактори. За лек автомобил движещ се с около 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на автогуми от клас A е с около 18 метра по-малък от този на комплект гуми от клас F. Това е значителна разлика и не рядко се оказва от огромно значение в извънредни ситуации на пътното платно.

*. Външен шум влияние

Външният шум от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че повечето хора не са запознати със стойностите в децибели, шумовият клас също е отбелязан. Това категоризира гумите по отношение на лимитите на Европейския Съюз за ниво на шум. На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на един автомобил. Винаги когато избирате гуми с по-висока категория за шум намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. Генерираният шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение с няколко децибела дава отражение върху нивата на шума. Например увеличение с 3 dB това ще удвои при силата на външния шум от гумата.

Препоръчваме също: гуми за мотори цена  гуми  205 5516  автогуми 

Този сайт използва бисквитки