ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Continental HYBRID LD3 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Continental HYBRID LD3 265/70R17.5 139/136M (TL, 14PR, M+S, 3PMSF) #264585

EAN: 4019238041255
Всесезонни гуми Continental HYBRID LD3 - Тежкотоварни Гуми ( 136M )
Сезон всесезонни всесезонни
Товарен индекс 136 до 2240 кг
Скоростен индекс M до 130 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
Truck
задни
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност Наличност: 0 бр.
809 . 72 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е от производителя CONTINENTAL. Известна фирма в света на гумите. Модел HYBRID LD3 можете да поръчате от сайта за гуми ProGumi.Обозначението от производителя на този модел гуми е всесезонни. Отбелязаната ширина на гумата за модела е 265. Маркираната височина за гумата е 70. R17.5 е отбелязаният диаметър за гумата. 136 (до 2240 кг) е разрешеният товарен индекс. Скоростният индекс е сред най-добрите M (до 130 км/ч.) за този клас гуми. Отбелязаното сцепление на мокро за модела гума е със стойност C. D е отбелязаната маркировка свързана с разход на гориво. Производителят на гумата указва позволен размер на джантата от: 6.75 x 17.5. Грайферът има следната дълбочина в мм 15.80 Тази гума има препоръчително налягане - 0.00. Магазин ProGumi може да направим доставката за 7-10 дни от Германия.
Характеристики
Производител CONTINENTAL
Модел HYBRID LD3
Предназначение Regional haul
Сезон всесезонни
Ширина 265
Височина 70
Диаметър R17.5
Товарен индекс 136 (до 2240 кг)
Скоростен индекс M (до 130 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво D
Шум 76 dB
Индекси TL, 14PR, M+S, 3PMSF
Брой платове 14
Конструкция Radiaal
Позволени размери на джанта 6.75
Дълбочина на грайфер мм 15.80
Препоръчителен размер на джантата 7.50
Единичен товарен капацитет 2430.00
Сдвоен товарен капацитет 2240.00
Препоръчително налягане 0.00
Ос задни - Truck
Тежест 34.33
Доставка 7-10 дни от Германия
видео клип
евро етикет
D
C
76

Символи в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

Ако притежавате гуми за вашата кола с висока категотия за разход на гориво ще можете да имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво. Гумите оказват до 16% от разхода на гориво за вашата кола.

Екологичното каране може значително да намали разхода на гориво. Теглото на колата и вашият уникален стил на управление на автомобила също могат да окажат значително влияние. Обърнете внимание, че ниското налягане на гумите увеличават съпротивлението при въртене и това се отразява на сцеплението при мокър път. За оптимална икономия на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата в скалата между стойностите A и G означава намаление на консумацията на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при 1000 км. пробег. Икономията на гориво се маркира в евро етикета със символи от A до G по цветна скала.

*. Сцепление на влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението на гумите на превозното средство с влажната пътна настилка е изключително важно от гледна точка на сигурността и зависи от възможността на гумата да спре автомобила незабавно върху мокро пътно платно. Разликата в спирачния път между класовете A и G може да бъде до около 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да е различен според стила на шофиране. Например за кола движеща се с 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на гуми от клас A е приблизително с 18 метра по-къс от този на превозно средство с гуми клас F. Това е много-голяма разлика и често се оказва от голямо значение при извънредни ситуации на пътното платно.

*. Влияние на външен шум

На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на даден автомобил. Избирането на гуми с добра шумова категория намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Шумът от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че доста хора не са запознати със стойностите в децибели, шумовият клас също е маркиран на евро етикета. Той класифицира гумите по отношение на стандартите на Европейския Съюз за шум.

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. В долният край на етикета е показана стойност в децибели, която показва генерирания при въртене шум на гумата. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат често показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване само с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивата на шума. Например увеличение дори и само с 3 dB това удвоява при силата на шума от гумата.

Препоръчваме Ви също: автогуми  всесезонни гуми  зимни гуми