ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Continental HYBRID HS3 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Continental HYBRID HS3 245/70R19.5 136/134M (TL, 16PR, M+S, 3PMSF) #277746

EAN: 4019238052527
Всесезонни гуми Continental HYBRID HS3 - Тежкотоварни Гуми ( 134M )
Сезон всесезонни всесезонни
Товарен индекс 134 до 2120 кг
Скоростен индекс M до 130 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Truck
предни
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност Наличност: 4 бр.+
831 . 05 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Производителят на този модел гуми е CONTINENTAL. Предпочитана марка на много хора в България. Моделът HYBRID HS3 може да закупите от ProGumi.всесезонни е обозначението на гумите. Маркираната ширина на гумата за модела е 245. 70 е маркираната височина за гумата от производителя. R19.5 е маркираният диаметър за гумата. Товарен индекс - 134 (до 2120 кг). Скоростният индекс за този модел гуми е M (до 130 км/ч.). Отбелязаната стойност сцепление на мокро за модела е B. Маркираната стойност на гумата свързана с разход на гориво е C. Обозначението за позволен размер на джантата при тази гума е 6.75 x 19.5 12.40 е дълбочината на грайфера в мм. Този модел гума има препоръчително налягане от 0.00. Ние от ProGumi може да направим доставката в рамките на 7-10 дни от Германия.
Характеристики
Производител CONTINENTAL
Модел HYBRID HS3
Предназначение Regional haul
Сезон всесезонни
Ширина 245
Височина 70
Диаметър R19.5
Товарен индекс 134 (до 2120 кг)
Скоростен индекс M (до 130 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво C
Индекси TL, 16PR, M+S, 3PMSF
Брой платове 16
Конструкция Radiaal
Позволени размери на джанта 6.75
Дълбочина на грайфер мм 12.40
Препоръчителен размер на джантата 7.50
Единичен товарен капацитет 2240.00
Сдвоен товарен капацитет 2120.00
Препоръчително налягане 0.00
Ос предни - Truck
Тежест 34.30
Доставка 7-10 дни от Германия
видео клип
евро етикет
C
B

Легенда на символите

Икономия на гориво *. Консумацията на гориво

Много научни изследвания показват, че на гумите се дължи около 18-20% от разхода на гориво при вашия автомобил. Когато имате гуми с висока категотия за разход на гориво ще имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво и по-малко емисии на CO2.

Теглото на автомобила и вашият уникален стил на шофиране също могат да окажат значително влияние. Екологичното каране ще намали със сигурност консумацията на гориво. Ниското налягане на гумите увеличават съпротивлението при въртене и това се отразява на сцеплението на мокра настилка. За оптимална икономия на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани спрямо изискванията.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата в скалата между категория A и G означава намаление на консумацията на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво на всеки 1000 километра. Икономията в потреблението на гориво се оценява в евро етикета със символи от A до G в цветна схема.

*. Сцепление на гумите върху мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата в спирачния път между гуми от клас A и G може да бъде много голяма до 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да е различен според индивидуалния стил на шофиране и други фактори. Сцеплението на гумите на превозното средство с влажен асфалт е изключително важна характеристика с оглед на безопасността и зависи основно от способността на гумата да спре колата незабавно върху мокрия асфалт. Например за кола движеща се с приблизително 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на автогуми от клас A е с около 18 метра по-малък от този на автомобил с гуми клас F. Това е огромна разлика и може да се окаже от голямо значение при извънредна ситуация.

*. Влияние на външен шум

На гумите се дължи част от шума при преминаването на автомобил. Избирането на гуми с по-висока категория за шум намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Външният шум от гумата се измерва в децибели. Тъй като доста хора не са запознати в детайли с показателите в децибели, шумовият клас също е показан в евро етикета. Той класифицира гумата по отношение на стандартите на ЕС за ниво на шум.

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. Шумът, които се генерира при въртене на гумата, е маркиран в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат често показатели между 67 и 71 dB. Увеличение с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивото на шум. Например увеличение дори и само с 3 dB това удвоява силата на шума от гумата.

Популярно при нас: мото гуми  бг гуми  205 55 r16  автогуми цени 

Този сайт използва бисквитки