ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Continental HYBRID HS3+ 385/65R22.5 164K (TL, 20PR, M+S, 3PMSF) #264280

EAN: 4019238043815
Всесезонни гуми Continental HYBRID HS3+ - Тежкотоварни Гуми ( 164K )
Сезон всесезонни всесезонни
Товарен индекс 164 до 5000 кг
Скоростен индекс K до 110 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
Truck
задни
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност Наличност: 4 бр.+
1203 . 58 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Производителят на този модел гуми е CONTINENTAL. Една от познатите фирми на пазара. Моделът HYBRID HS3+ се предлага от магазина за гуми ProGumi. Обозначението Сезон на гумите е класифицирано като всесезонни. Отбелязаната от производителя ширина на гумата е 385. Маркираната височина за гумата от производителя е 65. R22.5 е маркираният диаметър за гумата. 164 (до 5000 кг) е максимално допустимият товарен индекс. Ако информацията за скоростния индекс е важна за вас - неговата стойност е K (до 110 км/ч.). Сцеплението на мокро за гумата е със стойност B. C е маркировката за разход на гориво. Позволеният размер на джанта, маркиран от производителя, е 12.25 x 22.5. Грайферите имат следната дълбочина в мм: 15.50 Тази гума има препоръчително налягане - 0.00. Онлайн магазин ProGumi можем да осигурим този модел за 7-10 дни от Германия. В долната таблица можете да разгледате детайлите.
Характеристики
Производител CONTINENTAL
Модел HYBRID HS3+
Предназначение Regional haul
Сезон всесезонни
Ширина 385
Височина 65
Диаметър R22.5
Товарен индекс 164 (до 5000 кг)
Скоростен индекс K (до 110 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво C
Шум 71 dB
Ниво на шум A
Индекси TL, 20PR, M+S, 3PMSF
Брой платове 20
Конструкция Radiaal
Позволени размери на джанта 12.25
Дълбочина на грайфер мм 15.50
Препоръчителен размер на джантата 11.75
Единичен товарен капацитет 5000.00
Сдвоен товарен капацитет 0.00
Препоръчително налягане 0.00
Ос задни - Truck
Тежест 72.51
Доставка 7-10 дни от Германия
видео клип
евро етикет
C
B
1
71

Легенда на символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в горивото

Научните изследвания показват, че на гумите се дължи до 18-20 процента от разхода на гориво за вашия автомобил. Ако управлявате превозно средство разполагаща с висок клас гуми може да имате значително по-икономични параметри на потребление на гориво.

Екологичното (енергийно ефективно) каране ще намали със сигурност разхода на гориво - съответно и разходите Ви. Теглото на автомобила и вашият личен стил на шофиране също могат да окажат сериозно влияние. Ниското налягане при гумите покачват доста съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява на сцеплението при мокър път. За оптимално потребление на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани спрямо препоръките. Икономията на гориво е отбелязана от A до G по цветна скала.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Разликата в графиката между категория A и G може да означава намаление на гориво с до 7,5%. Накратко изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при 1000 км. пробег.

*. Гуми - сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Разликата при спирането на автомобил между гуми от клас A и G може да бъде да достига до 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да се различава при условията на шофиране. Например при превозно средство движещо се с 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на гуми от клас A е приблизително с 18 метра по-малък от този на автомобил с гуми клас F. Това е много-голяма разлика и може да се окаже от голямо значение при извънредни ситуации. Сцеплението с влажната пътна настилка е много важно за всеки шофьор от гледна точка на безопасността и зависи основно от способността на гумата да спре колата колкото се може по-бързо върху мокрия асфалт.

*. Външен шум влияние

На гумите се дължи част от шума при преминаването на един автомобил. Винаги когато избирате гуми с добра шумова категория намалява отражението върху околната среда, когато шофирате. Външният шум от гумата се измерва в децибели. Тъй като повечето хора не са запознати в детайли с показателите в децибели, класа за шум също е показан в евро етикета. Това категоризира гумата по отношение на стандартите на Европейския Съюз за шум.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. В долният край на етикета е показана стойност в децибели, която показва генерирания при въртене шум на гумата. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване с няколко децибела дава голямо отражение върху нивата на шума. Например увеличение с 3 dB това ще удвои при силата на външния шум от гумата.

Вижте също: зимни гуми  летни гуми цени  нови автомобилни гуми 

Този сайт използва бисквитки