ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Continental HTR2+ 235/75R17.5 143/141K(144F) (TL, 16PR, M+S) #264017

EAN: 4019238021066
Всесезонни гуми Continental HTR2+ - Тежкотоварни Гуми ( 141K )
Сезон всесезонни всесезонни
Товарен индекс 141 до 2575 кг
Скоростен индекс K до 110 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Truck
ремарке
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност Наличност: 0 бр.
674 . 74 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е произведена от CONTINENTAL. Една от наложените фирми на пазара. Модел HTR2 можете да поръчате от онлайн магазин ProGumi на супер цена.Тези гуми са всесезонни и са любим избор при много наши клиенти. Маркираната ширина за модела е 235. Отбелязаната височина за гумата от производителя е 75. Маркираният диаметър за гумата е R17.5. Допустимият товарен индекс е 141 (до 2575 кг). Моделът гуми има скоростен индекс от K (до 110 км/ч.). C е отбелязаното сцепление на мокро за модела. Относно разхода на гориво - производителят е отбелязал стойност C. Обозначението за позволен размер на джантата при тази гума е 7.50 x 17.5 Грайферът има следната дълбочина в мм 12.40 Маркираното препоръчително налягане за модела е 0.00. Онлайн магазин ProGumi предлагаме модел с доставка в рамките на 7-10 дни от Германия. В таблицата с характеристики за модела можете да разгледате още детайли.
Характеристики
Производител CONTINENTAL
Модел HTR2
Предназначение Regional haul
Сезон всесезонни
Ширина 235
Височина 75
Диаметър R17.5
Товарен индекс 141 (до 2575 кг)
Скоростен индекс K (до 110 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво C
Индекси TL, 16PR, M+S
Брой платове 16
Конструкция Radiaal
Позволени размери на джанта 7.50
Дълбочина на грайфер мм 12.40
Препоръчителен размер на джантата 6.75
Единичен товарен капацитет 2720.00
Сдвоен товарен капацитет 2570.00
Препоръчително налягане 0.00
Ос ремарке - Truck
Тежест 32.91
Доставка 7-10 дни от Германия
видео клип
евро етикет
C
C

Какво означават символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Консумацията на гориво

Ако управлявате превозно средство с висок клас гуми със сигурност имате по-икономични параметри на потребление на гориво. Според различни изследвания - на гумите се дължи около 16% от разхода на гориво за вашето превозно средство.

За максимална икономия на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани спрямо изискванията. Обърнете внимание, че ниското налягане на гумите увеличават сериозно съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява на сцеплението на мокра настилка. Теглото на превозното средство и вашият личен стил на управление на автомобила също могат да окажат сериозно влияние. Екологичното шофиране ще намали консумацията на гориво - съответно и разходите Ви.

  • A (зеленo) най-добрата отчетена стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата отчетена стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва при пътническите автомобили

Разликата в скалата между категория A и G означава редуциране на разхода на гориво с до 7,5%. Накратко изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво на всеки 1000 км. пробег. Икономията в консумацията на гориво е отбелязана в евро етикета със символи от A до G в цветна скала.

*. Сцепление на гумите при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Сцеплението на гумите на превозното средство с влажната пътна настилка е много важно с оглед на безопасността и зависи основно от възможността на гумата да спре колата по възможност незабавно върху влажния асфалт. Разликата при спирането на автомобил между клас A и G може да бъде до приблизително 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да се различава според индивидуалния стил на шофиране. При автомобил движещ се с около 80 км/ч , когато се натисне спирачката докрай спирачният път на гуми от клас A може да е с 18 метра по-малък от този на комплект гуми от клас F. Това е много-голяма разлика и не рядко се оказва от голямо значение при извънредна ситуация.

*. Влияние на външен шум

На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на един автомобил. Избирайки гуми с добра категория за шум намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Поради факта, че доста клиенти не са запознати в детайли с показателите в децибели, класа за шум също е отбелязан. Това категоризира гумите по отношение на европейските лимити за ниво на шум.

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. В долният край на етикета е показана стойност в децибели, която показва генерирания при въртене шум на гумата. Гумите с по-ниско ниво на шум имат най-често показатели между 67 и 71 dB. Увеличение само с няколко децибела дава отражение върху нивата на шума. Например увеличение дори и само с 3 dB това ще доведе до удвояване при силата на външния шум от гумата.

Вижте също: нови автомобилни гуми  online gumi  гуми 205 55 r16  195 65r15 

Този сайт използва бисквитки