ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
CONTINENTAL HTR+ 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми CONTINENTAL HTR+ 7.5R15 135/133G (16PR) #161063

EAN: 4019238037029
Всесезонни гуми CONTINENTAL HTR+ - Тежкотоварни Гуми ( 133G )
Сезон всесезонни всесезонни
Товарен индекс 133 до 2060 кг
Скоростен индекс G до 90 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
Truck
ремарке
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.
577 . 78 lv.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание CONTINENTAL е компанията производител на разглежданата от вас гума. Популярна фирма на пазара. Модела HTR+ може да закупите от сайта за гуми ProGumi. Обозначението Сезон на гумите е отбелязано от производителя като всесезонни. Маркираната ширина на гумата за модела е 7.5. Маркирания диаметър за гумата от производителя е R15. Максимално допустимия товарен индекс е 133 (до 2060 кг). Ако се интересувате относно скоростния индекс на модела - той е G (до 90 км/ч.). Гумата има сцепление на мокро C. Отбелязаната стойност на гумата за разход на гориво е D. Разглежданите от вас гуми са сравнително тихи тяхното ниво на шум е 71 dB. Ние от ProGumi можем да извършим доставка за 2 дни. В таблицата по-долу можете да разгледате още детайли.
Характеристики
Приложение регионален транспорт
Производител CONTINENTAL
Модел HTR+
Сезон всесезонни
Ширина 7.5
Диаметър R15
Товарен индекс 133 (до 2060 кг)
Скоростен индекс G (до 90 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво D
Шум 71 dB
Индекси 16PR
Ос ремарке - Truck
Тежест 23.49
Доставка 2 дни
видео клип
евро етикет
D
C
71

Обозначения в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

Гумите оказват до 16 процента от консумацията на гориво при вашето превозно средство. Когато притежавате гуми с хубави показатели за раход на гориво ще имате значителни икономии в разходите при дългосрочна употреба.

За минимална консумация на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани. Екологичното шофиране ще намали потреблението на гориво - съответно и разходитве Ви. Обърнете внимание, че гумиа с ниско налягане увеличава съпротивлението при въртене на колелата и се отразява на сцеплението на мокърт път. Теглото на вашия автомобил и вашият уникален стил на управление на автобола също оказват голямо влияние. Разликата в скалата между категория A и G означава намаление на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво на всеки 1000 километра пробег.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Икономията в консумацията на гориво се маркира в евро еиката със символи от A до G в цветна схема.

*. Сцепление на гумите при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Различието в спирачния път между от клас A и G може да бъде до 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава при стила на шофиране. Сцеплението на гумите на автомобила с влажната пътна настилка е много важно за всеки шофьор от гледна точка на сигурността и зависи от възможността на гумата да спре превозното средство бързо върху мокрия асфалт. За превозно средство движещо се с около 80 км/ч когато се натисне спирачката докрай спирачният път на гуми от клас A е до 18 метра по-къс от този на превозно средство с гуми клас F. Това е много-голяма разлика и не рядко се оказва от голямо значение при извънредни ситуации.

*. Външен шум

Външен шум

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Шума от гумата се измерва в децибели. Тъй като повечето клиенти не са запознати в детайли със стойностите в децибели, класа за шум също е показан в евро етикета. Това класифицира гумите по отношение на лимитите на ЕС за шум. На гумите се дължи част от шума при преминаването на един автомобил. Избирането на гуми с по-добра категория за шум намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шум е отбелязанано в три класа А, B и C Генерирания шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат показатели между 67 и 71 dB. Увеличение само с няколко децибела дава голямо отражение върху нивата на шума. Например при увеличение дори и само с 3 dB това ще доведе до удвояване при силата на външния шум от гумата.

Вижте също: нови автомобилни гуми  всесезонни гуми цена  нови зимни гуми