ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
CONTINENTAL EcoPlus HS3+ 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми CONTINENTAL EcoPlus HS3+ 315/70R22.5 156/150L (20PR, M+S, 3PMSF) #160711

EAN: 4019238043914
Всесезонни гуми CONTINENTAL EcoPlus HS3+ - Тежкотоварни Гуми ( 150L )
Сезон всесезонни всесезонни
Товарен индекс 150 до 3350 кг
Скоростен индекс L до 120 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
Truck
предни
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 2 бр.
1161 . 43 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Производителя на този модел гуми е CONTINENTAL. Моделът ECOPLUS HS3+ може да закупите от ProGumi на супер цена.Характеристиката Сезон на гумите е маркирана като всесезонни. Ширина за модела е 315. Отбелязаната височина за гумата е 70. Отбелязания диаметър за гумата е R22.5. Разрешения товарен индекс е 150 (до 3350 кг). Скоростния индекс е сред най-добрите L (до 120 км/ч.) за този клас гуми. Сцеплението на мокро за модела е B. Отбелязаната стойност на гумата за разход на гориво е B. 71 dB e шума при шофиране, като това е супер показател. Ние от ProGumi можем да извършим доставка в рамките на 2 дни.
Характеристики
Приложение магистрална
Производител CONTINENTAL
Модел ECOPLUS HS3+
Сезон всесезонни
Ширина 315
Височина 70
Диаметър R22.5
Товарен индекс 150 (до 3350 кг)
Скоростен индекс L (до 120 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво B
Шум 71 dB
Индекси 20PR, M+S, 3PMSF
Ос предни - Truck
Тежест 59.62
Доставка 2 дни
видео клип
евро етикет
B
B
71

Евро етикет - обозначение

Икономия на гориво *. Икономия в изразходването на гориво

Ако имате гуми с добри показатели за раход на гориво ще имате големи икономии в разходите при дългосрочна употреба. Изследванията показват, че гумите оказват влияние до 17-20% от консумацията на гориво за вашия автомобил.

За оптимална икономия на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани спрямо препоръките. Ниското налягане на гумите увеличава съпротивлението при въртене и се отразява много на сцеплението при мокра настилка. Теглото на колата и вашият уникален стил на каране също оказват значително влияние. Екологичното шофиране ще намали със сигурност потреблението на гориво.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата между категория A и G може да означава редуциране на консумацията на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при 1000 километра пробег. Икономията на гориво е отбелязана от A до G в цветна скала.

*. Сцепление гумите при влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата в спирачния път между гуми клас A и G може да бъде до около 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава според индивидуалния стил на шофиране от водача. Например за автомобил движещ се с около 80 км/ч когато се натисне спирачката докрай спирачният път на гуми от клас A е с около 18 метра по-кратък от този на комплект гуми от клас F. Това е колосална разлика и може да се окаже от голямо значение в извънредна ситуация на пътя. Сцеплението на гумите с мокра пътна настилка е много важно с оглед на сигурността и зависи от способността на гумата да спре автомобила бързо върху мокрото пътно платно.

*. Външен шум

Външен шум

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на един автомобил. Винаги когато избирате гуми с добра категория за шум намалява отражението върху околната среда, когато шофирате. Шума от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че много хора не са запознати в детайли със стойностите в децибели, класа за шум също е показан. Той маркира гумата по отношение на европейските лимити за шум.

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. Шумът които се генерира при въртене на гумата маркиран в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат най-често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване дори и с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивата на шума. Например когато показателя се увеличи с 3 dB това ще доведе до удвояване силата на външния шум от гумата.

Препоръчваме също: всесезонни гуми  гуми за мотор цена  гуми 205 55 r16  гуми 195 65 r15