ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
CONTINENTAL EcoContact 6 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Continental EcoContact 6 235/55R17 103Y (TL, XL, FR) #81369

EAN: 4019238021165
Летни гуми Continental EcoContact 6 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 103Y )
Сезон летни летни
Товарен индекс 103 до 875 кг
Скоростен индекс Y до 300 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
С борд С борд
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 4 бр.+
368 . 47 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание CONTINENTAL е фирмата произвела тази гума. Модел ECOCONTACT 6 можете да поръчате от сайта за гуми ProGumi.Този модел гуми са класифицирани от производителя като летни. Ширината на модела е 235. Отбелязаната височина за гумата е 55. R17 е отбелязаният от производителя диаметър за гумата. 103 (до 875 кг) е максимално допустимият товарен индекс. Скоростният индекс за този модел гуми е Y (до 300 км/ч.). Гумата има сцепление на мокро A. Относно разхода на гориво - производителят е отбелязал стойност A. Тази гума е сравнително тиха отбелязаното ниво на шум е 72 dB. Ние можем да осигурим този модел в рамките на 7-10 дни от Германия. Долната таблица показва още детайли за модела.
Характеристики
Сегмент Премиум
Производител CONTINENTAL
Модел ECOCONTACT 6
Сезон летни гуми
Ширина 235
Височина 55
Диаметър R17
Товарен индекс 103 (до 875 кг)
Скоростен индекс Y (до 300 км/ч.)
Сцепление на мокро A
Разход на гориво A
Шум 72 dB
Ниво на шум B
Опции С борд, XL-подсилена гума
Индекси TL, XL, FR
Тежест 10.41
Доставка 7-10 дни от Германия
видео клип
евро етикет
A
A
2
72

Евро етикет - маркировка

Икономия на гориво *. Икономия в потреблението на гориво

Когато купите гуми с добра категотия за разход на гориво ще имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво. Изследванията показват, че на гумите се дължи приблизително 15% от разхода на гориво за вашата кола.

За максимална икономия на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани спрямо изискванията. Ниското налягане при гумите увеличава сериозно съпротивлението при въртене и се отразява на сцеплението при мокър път. Теглото на колата и вашият собствен стил на шофиране също могат да окажат голямо влияние. Енергийно ефективното каране ще намали със сигурност консумацията на гориво - съответно и разходитве Ви. Икономията на гориво се маркира от A до G по цветна схема.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата между категория A и G означава намаление на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво на всеки 1000 километра пробег.

*. Сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението с влажен асфалт е много важна характеристика от гледна точка на безопасността и зависи основно от възможността на гумата да спре колата по възможност незабавно върху мокрия асфалт. Разликата при спирането на автомобил между гуми от клас A и G може да бъде много голяма до 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да е различен при условията на шофиране и други фактори. Например за превозно средство движещо се с приблизително 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на гуми от клас A е с 18 метра по-малък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е значителна разлика и не рядко се оказва от огромно значение в извънредни ситуации на пътното платно.

*. Външен шум влияние

Външен шум На гумите се дължи част от шума при преминаването на даден автомобил. Ако изберете гуми с по-висока категория за шум намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Външния шум от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че повечето хора не са запознати с показателите в децибели, класа за шум също е отбелязан на евро етикета. Той маркира гумите по отношение на лимитите на Европейския Съюз за ниво на шум.

Нивото на шум е отбелязанано в три класа А, B и C В долния край е показа стойност в децибели която показва произведения при въртене шум на гумата. Гумите с по-ниско ниво на шум имат често показатели между 67 и 71 dB. Увеличение дори и с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивата на шума. Например когато показателя се увеличи с 3 dB това ще удвои при силата на външния шум от гумата.

Популярно в магазина: автогуми цени  гуми 195 65 r15  нови всесезонни гуми  зимни гуми 

Този сайт използва бисквитки