ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
CONTINENTAL EcoContact 6 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Continental EcoContact 6 225/60R15 96W #274662

EAN: 4019238096569
Летни гуми Continental EcoContact 6 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 96W )
Сезон летни летни
Товарен индекс 96 до 710 кг
Скоростен индекс W до 270 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 6-9 дни от Германия Наличност Наличност: 4 бр.
418 . 63 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание CONTINENTAL е компанията производител на разглежданата от вас гума. Популярна фирма на пазара. Предлаганият модел ECOCONTACT 6 можете да поръчате от сайта за гуми ProGumi.Тези гуми са класифицирани от тип летни. Отбелязаната от производителя ширина на гумата е 225. Отбелязаната височина за гумата е 60. Маркираният диаметър за гумата от производителя е R15. 96 (до 710 кг) е товарният индекс за модела. Ако информацията за скоростния индекс е важна за вас - неговата стойност е W (до 270 км/ч.). Ние можем да осигурим този модел в рамките на 6-9 дни от Германия. В долната таблица може да разгледате детайлите. При въпроси може да се обърнете към нас за допълнителна помощ.
Характеристики
Производител CONTINENTAL
Модел ECOCONTACT 6
Сезон летни гуми
Ширина 225
Височина 60
Диаметър R15
Товарен индекс 96 (до 710 кг)
Скоростен индекс W (до 270 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво B
Шум 71 dB
Ниво на шум B
Доставка 6-9 дни от Германия
видео клип
евро етикет

Какво означават символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в потреблението на гориво

Когато поръчате гуми с хубави показатели за разход на гориво ще имате сериозни икономии в разходите при дългосрочна употреба. Гумите оказват приблизително 15-20 процента от консумацията на гориво при вашия автомобил.

За оптимална икономия на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани спрямо изискванията. Екологичното шофиране намалява разхода на гориво - съответно и разходитве Ви. Разликата в графиката между категория A и G означава редуциране на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при всеки 1000 километра.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Икономията на гориво се маркира от A до G в цветна схема.

*. Гуми - сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Различието в спирачния път между гуми клас A и G може да бъде много голяма до 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да е различен според условията на шофиране. За превозно средство движещо се с приблизително 80 км/ч , когато се натисне спирачката докрай спирачният път на гуми от клас A е с около 18 метра по-къс от този на автомобил с гуми клас F. Това е значителна разлика и често се оказва от огромно значение в извънредни ситуации на пътното платно. Сцеплението на гумите на автомобила с мокра пътна настилка е много важно с оглед на сигурността и зависи основно от възможността на гумата да спре колата по възможност незабавно върху влажното пътно платно.

*. Външен шум влияние

Външният шум от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че доста клиенти не са запознати в детайли със стойностите в децибели, класа за шум също е маркиран на евро етикета. Това класифицира гумите по отношение на европейските лимити за шум. На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на автомобил. Винаги когато избирате гуми с по-добра шумова категория намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шум е отбелязанано в три класа А, B и C Генерираният шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение само с няколко децибела дава голямо отражение върху нивата на шума. Например при увеличение с 3 dB това ще доведе до удвояване силата на шума от гумата.

Популярно при нас: автомобилни гуми цени  гуми цени  нови зимни гуми  летни гуми цени 

Този сайт използва бисквитки