ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
CONTINENTAL EcoContact 6 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми CONTINENTAL EcoContact 6 235/65R17 108V (XL) #158884

EAN: 4019238032352
Летни гуми CONTINENTAL EcoContact 6 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 108V )
Сезон летни летни
Товарен индекс 108 до 1000 кг
Скоростен индекс V до 240 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 2 бр.
268 . 80 lv.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание CONTINENTAL е комманията производител на тази гума. Любима марка на много хора в България. Моделът ECOCONTACT 6 се предлага от онлайн магазина за гуми ProGumi.Този модел е подходящ ако търсите летни гуми. Отбелязаната от производителя шириниана на гумата е 235. 65 е отбелязаната от производителя височина на гумата. Отбелязания диаметър за гумата е R17. 108 (до 1000 кг) е разрешения товарен индекс. Модела гуми има скорестен идекс от V (до 240 км/ч.). Показателя за сцепление на мокро е A. Относно разхода на гориво, производителя е отбелязана стойност A. Разглеждания от вас моделе доста тих при шофиране отбелязаното ниво на шум е 72 dB. Онлайн магазин ProGumi може да направим доставката за 2 дни. Таблицата по-долу показва още детайли за модела. Не се колебайте да се свържете с нас за допълнително съдействие при избора.
Характеристики
Сегмент Премиум
Производител CONTINENTAL
Модел ECOCONTACT 6
Сезон летни гуми
Ширина 235
Височина 65
Диаметър R17
Товарен индекс 108 (до 1000 кг)
Скоростен индекс V (до 240 км/ч.)
Сцепление на мокро A
Разход на гориво A
Шум 72 dB
Ниво на шум B
Опции XL-подсилена гума
Индекси XL
Тежест 12.59
Доставка 2 дни
видео клип
евро етикет
A
A
2
72

Обозначения в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в изразходването на гориво

Ако управлявате кола с висок клас гуми може да имате далеч по-икономични стойности на потребление на гориво. Научните изследвания показват, че на гумите се дължи до 18% от разхода на гориво за вашата кола.

Теглото на колата и вашият личен стил на шофиране също оказват значително влияние. Енергийно ефективното (екологично) шофиране намалява консумацията на гориво. Обърнете внимание, че ниското налягане на гумите покачва значително съпротивлението при въртене на колелата и се отразява на сцеплението при мокър път. За минимална консумация на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани спрямо препоръките. Разликата между категория A и G може да означава намаление на разхода на гориво с до 7,5%. Накратко изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво на всеки 1000 км. пробег.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Икономията в консумацията на гориво е отбелязана от A до G в цветна скала.

*. Сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата в спирачния път между гуми клас A и G може да бъде до приблизително 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава според индивидуалния стил на шофиране. При превозно средство движещо се с около 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на автогуми от клас A е приблизително с 18 метра по-кратък от този на автомобил с гуми клас F. Това е значителна разлика и може да се окаже от огромно значение в извънредна ситуация на пътя. Сцеплението на гумите с мокър асфалт е много важно от гледна точка на безопасността и зависи основно от възможността на гумата да спре превозното средство незабавно върху мокрото пътно платно.

*. Влияние на външен шум

Външен шум

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на даден автомобил. Избирането на гуми с по-висока шумова категория намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате. Външния шум от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че доста клиенти не са запознати с показателите в децибели, класа за шум също е отбелязан на евро етикета. Той класифицира гумата по отношение на стандартите на Европейския Съюз за шум.

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. Шумът които се генерира при въртене на гумата маркиран в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат най-често показатели между 67 и 71 dB. Увеличение дори и с няколко децибела дава голямо отражение върху нивата на шума. Например увеличение дори и само с 3 dB това ще удвои при силата на шума от гумата.

Популярно при нас: автомобилни гуми  195 65r15  всесезонни гуми цена  зимни гуми цени