ProGumi
  • гуми
  • Джанти
  • автомобили
ProGumi
търсене по размер
Continental EcoContact 6 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми CONTINENTAL EcoContact 6 #154413 155/80R13 79T

EAN: 4019238817027 Гуми Continental
Летни гуми CONTINENTAL EcoContact 6 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 79T )
Сезон летни летни
Товарен индекс 79 до 437 кг
Скоростен индекс T до 190 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 2 бр.
123 . 31 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
CONTINENTAL е комманията производител на тази гума. Моделът ECOCONTACT 6 може да закупите от магазина за гуми ProGumi.Този модел е подходящ за вас ако търсите летни гуми. Ширина на модела е 155. Отбелязаната височина за гумата от производителя е 80. R13 е маркирания диаметър за гумата от производителя. Допустимия товарен индекс е 79 (до 437 кг). Скоростния индекс за модела T (до 190 км/ч.). Това е сред най-добрите за този клас гуми. B е отбелязаното сцепление на мокро за модела. C е отбелязаната маркировка свързана с разход на гориво. Разглеждания от вас моделe с добри показатели за шум при шофиране нивото на шум е 70 dB. Онлайн магазин ProGumi можем да осигурим този модел за 2 дни.
Характеристики
Производител CONTINENTAL
Модел ECOCONTACT 6
Сезон летни
Ширина 155
Височина 80
Диаметър R13
Товарен индекс 79 (до 437 кг)
Скоростен индекс T (до 190 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво C
Шум 70 dB
Ниво на шум B
Тежест 5.99
Доставка 2 дни
видео клип
евро етикет
C
B
2
70

Какво означават символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

Ако управлявате кола с висок клас гуми със сигурност имате далеч по-икономични параметри на потребление на гориво. Редица изследвания показват, че гумите оказват влияние около 20% от разхода на гориво при вашия автомобил.

Теглото на автомобила и вашият уникален стил на шофиране също могат да окажат голямо влияние. Екологичното (енергийно ефективно) каране може значително да намали разхода на гориво. Обърнете внимание, че ниското налягане на гумите увеличава съпротивлението при въртене на колелата и се отразява много на сцеплението при мокра настилка. За минимална консумация на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани спрямо препоръките. Разликата в скалата между стойностите A и G може да означава намаление на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при всеки 1000 километра.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Икономията на гориво е маркирана от A до G по цветна скала.

*. Сцепление на гумите при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Различието в спирачния път между гуми клас A и G може да бъде до 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава според условията на шофиране от водача. За автомобил движещ се с приблизително 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на автогуми от клас A е с 18 метра по-къс от този на превозно средство с гуми клас F. Това е значителна разлика и не рядко се оказва от огромно значение в извънредна ситуация на пътя. Сцеплението с влажен асфалт е много важна характеристика с оглед на сигурността и зависи основно от способността на гумата да спре колата колкото се може по-бързо върху влажното пътно платно.

*. Външен шум

Външен шум На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на един автомобил. Винаги когато избирате гуми с по-добра категория за шум намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Шума от гумата се измерва в децибели. Тъй като доста хора не са запознати в детайли с показателите в децибели, шумовият клас също е отбелязан. Това маркира гумите по отношение на стандартите на Европейския Съюз за шум.

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. В долния край е показа стойност в децибели която показва произведения при въртене шум на гумата. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат често показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване дори и с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивата на шума. Например когато показателя се увеличи с около 3 dB това удвоява при силата на външния шум от гумата.

Популярно при нас: автогуми цени  гуми цена  205 55 r16  гуми 195 65 r15 

Ревюта
Бъди първият оставил следа за този продукт.
Вашата оценка *

Този сайт използва бисквитки

ProGumi