ProGumi
  • гуми
  • Джанти
  • автомобили
ProGumi
търсене по размер
Continental EcoContact 6 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми CONTINENTAL EcoContact 6 #154300 155/70R13 75T

EAN: 4019238816990 Гуми Continental
Летни гуми CONTINENTAL EcoContact 6 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 75T )
Сезон летни летни
Товарен индекс 75 до 387 кг
Скоростен индекс T до 190 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
115 . 12 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Този модел гума е произведена от CONTINENTAL. Наложена марка на пазара. Моделът ECOCONTACT 6 може да закупите от магазина ProGumi.Характеристиката Сезон на гумите е отбелязана като летни. Маркираната ширина за модела е 155. 70 е отбелязаната от производителя височина на гумата. R13 е отбелязания от производителя диаметър за гумата. 75 (до 387 кг) е допустимия товарен индекс. Тези гуми имат скоростен индекс T (до 190 км/ч.). B е отбелязаното сцепление на мокро за модела. Относно разхода на гориво, производителя е отбелязана стойност C. Тази гума e с добри показатели за шум при шофиране нивото на шум е 70 dB. Ние можем да осигурим този модел за 2 дни. Долната таблица показва още детайли за модела.
Характеристики
Производител CONTINENTAL
Модел ECOCONTACT 6
Сезон летни
Ширина 155
Височина 70
Диаметър R13
Товарен индекс 75 (до 387 кг)
Скоростен индекс T (до 190 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво C
Шум 70 dB
Ниво на шум B
Тежест 5.37
Доставка 2 дни
видео клип
евро етикет
C
B
2
70

Легнда на символите в евро етикетите

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

Ако поръчате гуми с добра категотия за разход на гориво ще имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво. Гумите оказват около 18-20 процента от консумацията на гориво при вашата кола.

Екологичното (енергийно ефективно) каране ще намали разхода на гориво - съответно и разходитве Ви. Теглото на вашия автомобил и вашият личен стил на шофиране също оказват голямо влияние. Обърнете внимание, че гумиа с ниско налягане увеличава доста съпротивлението при въртене и се отразява много на сцеплението при мокър път. За минимална консумация на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани спрямо изискванията.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата в графиката между категория A и G може да означава намаление на разхода на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при 1000 километра. Икономията на гориво е отбелязана от A до G по цветна схема.

*. Гуми - сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при спирането на автомобил между от клас A и G може да бъде до около 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да е различен при условията на шофиране и други фактори. Например при лек автомобил движещ се с приблизително 80 км/ч когато се натисне спирачката докрай спирачният път на гуми от клас A може да е с 18 метра по-кратък от този на комплект гуми от клас F. Това е значителна разлика и не рядко се оказва от голямо значение в извънредна ситуация. Сцеплението на гумите с влажната пътна настилка е много важно от гледна точка на сигурността и зависи основно от възможността на гумата да спре колата бързо върху мокро пътно платно.

*. Влияние на външен шум

Външен шум На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на даден автомобил. Избирането на гуми с добра шумова категория намалява отражението върху околната среда, когато шофирате. Външния шум от гумата се измерва в децибели. Тъй като повечето клиенти не са запознати с показателите в децибели, класа за шум също е показан. Това категоризира гумите по отношение на стандартите на Европейския Съюз за ниво на шум.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. В долния край на етикета е показа стойност в децибели която показва генерирания при въртене шум на гумата. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение с няколко децибела дава голямо отражение върху нивата на шума. Например увеличение само с 3 dB това удвоява силата на шума от гумата.

Препоръчваме също: зимни гуми цени  нови летни гуми  нови автогуми 

Ревюта
Бъди първият оставил следа за този продукт.
Вашата оценка *

Този сайт използва бисквитки

ProGumi