ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
CONTINENTAL ECO 6* XL 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми CONTINENTAL ECO 6* XL 315/30R22 107Y (TL, XL, *) #264081

EAN: 4019238014952
Летни гуми CONTINENTAL ECO 6* XL - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 107Y )
Сезон летни летни
Товарен индекс 107 до 975 кг
Скоростен индекс Y до 300 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност >Наличност: 4 бр.+
717 . 66 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание CONTINENTAL е производителят на тази гума. Наложена марка на пазара. Моделът ECO 6* XL се предлага от магазина за гуми ProGumi.Този модел гуми са летни и са предпочитан избор сред много наши клиенти. Отбелязаната от производителя ширина на гумата е 315. Маркираната височина за гумата от производителя е 30. Маркираният диаметър за гумата от производителя е R22. 107 (до 975 кг) е максимално допустимият товарен индекс. Скоростният индекс за модела Y (до 300 км/ч.). Това е сред най-добрите за този клас гуми. Отбелязаното от производителя сцепление на мокро за модела е със стойност A. A е маркировката за разход на гориво. Разглежданите от вас гуми са с добри показатели за шум , като нивото на шум е 75 dB. Ние от ProGumi можем да осигурим този модел за 7-10 дни от Германия. Таблицата по-долу показва още детайли за модела. Не се колебайте да се свържете с нас за допълнително съдействие при избора.
Характеристики
Производител CONTINENTAL
Модел ECO 6* XL
Сезон летни гуми
Ширина 315
Височина 30
Диаметър R22
Товарен индекс 107 (до 975 кг)
Скоростен индекс Y (до 300 км/ч.)
Сцепление на мокро A
Разход на гориво A
Шум 75 dB
Ниво на шум B
Опции XL-подсилена гума
Индекси TL, XL, *
Тежест 15.62
Доставка 7-10 дни от Германия
видео клип
евро етикет

Евро етикет - символи

Икономия на гориво *. Консумацията на гориво

Ако управлявате кола и ползвате висок клас гуми ще имате значително по-икономични параметри на потребление на гориво. Изследванията показват, че на гумите се дължи приблизително 17% от консумацията на гориво за вашето превозно средство.

За оптимална икономия на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани спрямо изискванията. Екологичното (енергийно ефективно) шофиране ще намали потреблението на гориво - съответно и разходитве Ви. Разликата между стойностите A и G може да означава намаление на консумацията на гориво с до 7,5%. Накратко изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при всеки 1000 км. пробег.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Икономията в потреблението на гориво е отбелязана от A до G по цветна схема.

*. Сцепление на гумите при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Различието в спирачния път между гуми класовете A и G може да бъде много голяма до 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да е различен при условията на шофиране от водача. При автомобил движещ се с приблизително 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на гуми от клас A е приблизително с 18 метра по-кратък от този на комплект гуми от клас F. Това е много-голяма разлика и може да се окаже от голямо значение в извънредна ситуация. Сцеплението на гумите с мокра пътна настилка е изключително важно с оглед на сигурността и зависи основно от възможността на гумата да спре колата възможно най-бързо върху влажния асфалт.

*. Външен шум влияние

Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Поради факта, че много хора не са запознати в детайли със стойностите в децибели, шумовият клас също е показан. Той маркира гумите по отношение на европейските лимити за ниво на шум. На гумите се дължи част от шума при преминаването на даден автомобил. Избирайки гуми с по-висока шумова категория намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. В долният край на етикета е показана стойност в децибели, която показва генерирания при въртене шум на гумата. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат най-често показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване с няколко децибела дава голямо отражение върху нивото на шум. Например при увеличение с около 3 dB това удвоява при силата на шума от гумата.

Препоръчваме Ви също: автогуми  нови всесезонни гуми  зимни гуми 

Този сайт използва бисквитки