ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми CONTINENTAL CSC 6 MO1 XL FR 295/40R20 110Y (TL, XL, FR) #247963

EAN: 4019238791327
Летни гуми CONTINENTAL CSC 6 MO1 XL FR - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 110Y )
Сезон летни летни
Товарен индекс 110 до 1060 кг
Скоростен индекс Y до 300 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
С борд С борд
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 6-10 дни от Германия Наличност `Наличност: 4 бр.+
514 . 22 lv.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание CONTINENTAL е фирмата произвела тази гума. Моделът CSC6MO1XL се предлага от онлайн магазина за гуми ProGumi на атрактивна цена.Този модел гуми са от тип летни. Маркираната ширина на гумата за модела е 295. 40 е маркираната височина за гумата от производителя. R20 е отбелязания диаметър за гумата. Допустимия товарен индекс е 110 (до 1060 кг). Тези гуми имат скоростен индекс Y (до 300 км/ч.). Показателя за сцепление на мокро е D. Маркираната стойност на гумата свързана с разход на гориво е D. Разглежданите от вас гуми са сравнително тихи тяхното ниво на шум е 75 dB. Магазин ProGumi можем да осигурим този модел в рамките на 6-10 дни от Германия. В долната таблица можете да разгледате детайлите.
Характеристики
Сегмент Премиум
Сертификат MO1
Сертифицирана за Mercedes-Benz
Производител CONTINENTAL
Модел CSC 6 MO1 XL FR
Сезон летни гуми
Ширина 295
Височина 40
Диаметър R20
Товарен индекс 110 (до 1060 кг)
Скоростен индекс Y (до 300 км/ч.)
Сцепление на мокро D
Разход на гориво D
Шум 75 dB
Ниво на шум B
Опции С борд, XL-подсилена гума
Индекси TL, XL, FR
Тежест 16.799
Доставка 6-10 дни от Германия
евро етикет

Евро етикет - символи

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

Когато изберете гуми за вашата кола с висока категотия за разход на гориво ще можете да имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво. На гумите се дължи до 15 процента от разхода на гориво за вашия автомобил.

За минимална консумация на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани спрямо изискванията. Обърнете внимание, че ниското налягане на гумите увеличава доста съпротивлението при въртене на колелата и се отразява много на сцеплението при мокра настилка. Теглото на превозното средство и вашият уникален стил на шофиране също могат да окажат значително влияние. Енергийно ефективното каране намалява консумацията на гориво. Икономията на гориво е отбелязана от A до G в цветна схема.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата в скалата между стойностите A и G означава намаление на консумацията на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при всеки 1000 километра пробег.

*. Гуми - сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Разликата при спирането на автомобил между гуми клас A и G може да бъде огромна до 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават според индивидуалния стил на шофиране от водача. Сцеплението на гумите с влажна пътна настилка е изключително важно с оглед на безопасността и зависи от възможността на гумата да спре колата колкото се може по-бързо върху мокрото пътно платно. За лек автомобил движещ се с около 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на гуми от клас A е до 18 метра по-малък от този на комплект гуми от клас F. Това е значителна разлика и не рядко се оказва от голямо значение при извънредна ситуация.

*. Външен шум влияние

Външен шум Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Поради факта, че повечето хора не са запознати в детайли със стойностите в децибели, класа за шум също е показан в евро етикета. Това класифицира гумата по отношение на стандартите на ЕС за шум.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи част от шума при преминаването на автомобил. Винаги когато избирате гуми с добра категория за шум намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. Шумът които се генерира при въртене на гумата маркиран в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите с по-ниско ниво на шум имат често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване дори и с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивата на шума. Например увеличение с около 3 dB това удвоява силата на външния шум от гумата.

Популярно в магазина: гуми за мотори цена  летни гуми  всесезонни гуми цена  online gumi  автогуми 

Този сайт използва бисквитки