ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
CONTINENTAL CSC 5 SUV MO ML 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми CONTINENTAL CSC 5 SUV MO ML 255/50R19 103W (ML, TL, FR, MO, SUV) #275530

EAN: 4019238492859
Летни гуми CONTINENTAL CSC 5 SUV MO ML - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 103W )
Сезон летни летни
Товарен индекс 103 до 875 кг
Скоростен индекс W до 270 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 6-10 дни от Германия Наличност `Наличност: 0 бр.
358 . 43 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е произведена от CONTINENTAL. Предпочитана марка на много хора в България. Моделът CSC 5 SUV MO ML се предлага от магазина за гуми ProGumi.Характеристиката Сезон на гумите е отбелязана от производителя като летни. Ширината на модела е 255. 50 е маркираната височина за гумата. R19 е отбелязаният диаметър за гумата. 103 (до 875 кг) е допустимият товарен индекс. Ако информацията за скоростния индекс е важна за вас - неговата стойност е W (до 270 км/ч.). Гумата има сцепление на мокро D. D е отбелязаната маркировка свързана с разход на гориво. Този модел гуми са сравнително тихи за техния клас тяхното ниво на шум е 72 dB. Ние от ProGumi можем да осигурим този модел за 6-10 дни от Германия.
Характеристики
Сегмент Премиум
Сертификат MO
Сертифицирана за Mercedes-Benz
Производител CONTINENTAL
Модел CSC 5 SUV MO ML
Сезон летни гуми
Ширина 255
Височина 50
Диаметър R19
Товарен индекс 103 (до 875 кг)
Скоростен индекс W (до 270 км/ч.)
Сцепление на мокро D
Разход на гориво D
Шум 72 dB
Ниво на шум B
Индекси ML, TL, FR, MO, SUV
Тежест 14.358
Доставка 6-10 дни от Германия
евро етикет

Легенда

Икономия на гориво *. Икономия на гориво

Изследванията показват, че на гумите се дължи около 20% от разхода на гориво при вашия автомобил. Ако управлявате кола разполагаща с висок клас гуми може да имате значително по-икономични параметри на потребление на гориво.

За максимална икономия на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани спрямо препоръките. Обърнете внимание, че ниското налягане на гумите увеличават доста съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява на сцеплението при мокра настилка. Теглото на автомобила и вашият личен стил на управление на автомобила също оказват сериозно влияние. Енергийно ефективното шофиране намалява разхода на гориво - съответно и разходите Ви. Разликата в скалата между категория A и G може да означава редуциране на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при 1000 километра пробег.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Икономията в консумацията на гориво се маркира от A до G по цветна скала.

*. Сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Разликата при внезапно спиране между от клас A и G може да бъде много голяма до 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават според условията на шофиране и други фактори. Сцеплението на гумите на превозното средство с мокра пътна настилка е изключително важна характеристика с оглед на безопасността и зависи от възможността на гумата да спре превозното средство бързо върху мокрото пътно платно. При автомобил движещ се с 80 км/ч , когато се натисне спирачката докрай спирачният път на автогуми от клас A е до 18 метра по-кратък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е много-голяма разлика и не рядко се оказва от голямо значение в извънредни ситуации.

*. Влияние на външен шум

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на един автомобил. Избирането на гуми с добра шумова категория намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате. Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Тъй като доста хора не са запознати със стойностите в децибели, класа за шум също е отбелязан. Той категоризира гумата по отношение на европейските стандарти за шум.

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. В долният край е показа стойност в децибели, която показва произведения при въртене шум на гумата. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение дори и с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивото на шум. Например , когато показателят се увеличи дори и само с 3 dB това ще доведе до удвояване силата на шума от гумата.

Популярно в сайта: автомобилни гуми  всесезонни гуми цена  зимни гуми 

Този сайт използва бисквитки