ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Continental CrossContact LX 2 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Continental CrossContact LX 2 285/65R17 116H (FR, BSW, MFS, M+S) #65264

EAN: 4019238543209
Летни гуми Continental CrossContact LX 2 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 116H )
Сезон летни летни
Товарен индекс 116 до 1250 кг
Скоростен индекс H до 210 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
С борд С борд
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 4 бр.+
428 . 18 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание CONTINENTAL е производителя на тази гума. Любима марка на редица наши клиенти. Моделът CROSSCONTACT LX 2 може да закупите от ProGumi.летни е обозначението на този вид гуми. Маркираната ширина на гумата за модела е 285. 65 е отбелязаната от производителя височина на гумата. R17 е маркирания диаметър за гумата от производителя. Товарен индекс - 116 (до 1250 кг). Гумите имат скоростен индекс H (до 210 км/ч.), като това ги прави много добри за техния клас. C е индекса за сцепление на мокро за гумата. Отбелязаната стойност на гумата за разход на гориво е D. 74 dB e шума при шофиране, като това е добър показател. Ние от ProGumi можем да извършим доставка за 7-10 дни от Германия. Таблицата по-долу показва още допълнителна информация за модела. Ако имате въпроси - не се колебайте да се свържете с нас за допълнително съдействие при избора.
Характеристики
Сегмент Премиум
Производител CONTINENTAL
Модел CROSSCONTACT LX 2
Сезон летни гуми
Ширина 285
Височина 65
Диаметър R17
Товарен индекс 116 (до 1250 кг)
Скоростен индекс H (до 210 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво D
Шум 74 dB
Ниво на шум B
Опции С борд
Индекси FR, BSW, MFS, M+S
Тежест 19.10
Доставка 7-10 дни от Германия
евро етикет
D
C
2
74

Легенда на символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

Ако притежавате гуми с добри показатели за раход на гориво ще имате значителни икономии в разходите при дългосрочна употреба. Научните изследвания показват, че гумите оказват влияние около 15-20% от консумацията на гориво за вашата кола.

Теглото на превозното средство и вашият собствен стил на управление на автобола също могат да окажат голямо влияние. Екологичното (енергийно ефективно) шофиране може значително да намали потреблението на гориво. Ниското налягане на гумите покачва значително съпротивлението при въртене и се отразява много на сцеплението на мокра настилка. За оптимална икономия на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани спрямо препоръките.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата между стойностите A и G може да означава редуциране на консумацията на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при всеки 1000 километра. Икономията в потреблението на гориво е отбелязана от A до G по цветна схема.

*. Сцепление на влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при внезапно спиране между клас A и G може да бъде до приблизително 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават при стила на шофиране. Сцеплението на гумите на превозното средство с мокра пътна настилка е изключително важна характеристика от гледна точка на безопасността и зависи основно от способността на гумата да спре автомобила по възможност незабавно върху мокрото пътно платно. При лек автомобил движещ се с около 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на гуми от клас A е с около 18 метра по-малък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е много-голяма разлика и често се оказва от огромно значение в извънредна ситуация.

*. Външен шум

Външен шум Шума от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че много клиенти не са запознати със стойностите в децибели, класа за шум също е отбелязан на евро етикета. Той категоризира гумата по отношение на лимитите на ЕС за ниво на шум.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на автомобил. Избирайки гуми с по-добра шумова категория намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. Шумът които се генерира при въртене на гумата маркиран в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивата на шума. Например при увеличение с около 3 dB това удвоява при силата на външния шум от гумата.

Препоръчваме Ви също: гуми за мотор цена  гуми цена  гуми 205 55 r16  автогуми цена