ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Continental CrossContact ATR 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Continental CrossContact ATR 265/60R18 110T (FR, M+S) #277285

EAN: 4019238012484
Летни гуми Continental CrossContact ATR - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 110T )
Сезон летни летни
Товарен индекс 110 до 1060 кг
Скоростен индекс T до 190 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
С борд С борд
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност **Наличност: 4 бр.+
406 . 69 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е от производителя CONTINENTAL. Моделът CROSSCONTACT ATR може да закупите от сайта ProGumi.Тези гуми са от тип летни и са популярен избор при много наши клиенти. Маркираната ширина за модела е 265. Отбелязаната височина за гумата от производителя е 60. R18 е маркираният диаметър за гумата от производителя. Допустимият товарен индекс е 110 (до 1060 кг). Скоростният индекс за модела T (до 190 км/ч.). Това е сред най-добрите за този клас гуми. Гумата има сцепление на мокро C. Маркировката за разхода на гориво е D. 72 dB e шума при шофиране, като това е доста добър показател. Магазин ProGumi можем да извършим доставка в рамките на 2 дни. В таблицата с характеристики за модела можете да разгледате още детайли.
Характеристики
Сегмент Премиум
Производител CONTINENTAL
Модел CROSSCONTACT ATR
Сезон летни гуми
Ширина 265
Височина 60
Диаметър R18
Товарен индекс 110 (до 1060 кг)
Скоростен индекс T (до 190 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво D
Шум 72 dB
Ниво на шум B
Опции С борд
Индекси FR, M+S
Тежест 17.26
Доставка 2 дни
видео клип
евро етикет
D
C
2
72

Какво означават символите

Икономия на гориво *. Потребление на гориво

Когато изберете гуми с добри показатели за разход на гориво ще имате значителни икономии в разходите при дългосрочна употреба. Научните изследвания показват, че на гумите се дължи до 17-20% от консумацията на гориво при вашата кола.

За оптимална икономия на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани. Ниското налягане на гумите увеличават доста съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява много на сцеплението на мокърт път. Теглото на колата и вашият собствен стил на каране също могат да окажат сериозно влияние. Енергийно ефективното каране ще намали консумацията на гориво. Икономията на гориво се отбелязва в евро етикета със символи от A до G по цветна скала.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата в графиката между стойностите A и G може да означава редуциране на консумацията на гориво с до 7,5%. Накратко изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при всеки 1000 километра пробег.

*. Сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата в спирачния път между гуми класовете A и G може да бъде много голяма до 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават според стила на шофиране и други фактори. Например при лек автомобил движещ се с 80 км/ч , когато се натисне спирачката докрай спирачният път на гуми от клас A е с 18 метра по-къс от този на комплект гуми от клас F. Това е значителна разлика и не рядко се оказва от огромно значение при извънредна ситуация на пътя. Сцеплението на гумите на автомобила с влажна пътна настилка е много важна характеристика с оглед на сигурността и зависи основно от способността на гумата да спре превозното средство възможно най-бързо върху мокрото пътно платно.

*. Външен шум

На гумите се дължи част от шума при преминаването на даден автомобил. Ако изберете гуми с по-висока шумова категория намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате. Външният шум от гумата се измерва в децибели. Тъй като повечето хора не са запознати в детайли със стойностите в децибели, класа за шум също е отбелязан. Той маркира гумите по отношение на стандартите на ЕС за ниво на шум.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. Генерираният шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение дори и с няколко децибела дава отражение върху нивото на шум. Например при увеличение с около 3 dB това удвоява при силата на шума от гумата.

Вижте също: евтини гуми  205 55 r16  автогуми 

Този сайт използва бисквитки