ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
CONTINENTAL ContiSportContact 5 P 2
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми CONTINENTAL ContiSportContact 5 P 315/30R21 105Y (TL, P, XL, FR) #275587

EAN: 4019238061376
Летни гуми CONTINENTAL ContiSportContact 5 P - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 105Y )
Сезон летни летни
Товарен индекс 105 до 925 кг
Скоростен индекс Y до 300 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
С борд С борд
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
692 . 78 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Този модел гума е произведена от CONTINENTAL. Моделът CONTISPORTCONTACT 5 P се предлага от онлайн магазина ProGumi на изключително атрактивна цена. Обозначението Сезон на гумите е класифицирано като летни. Маркираната ширина на гумата за модела е 315. Отбелязаната височина за гумата е 30. Отбелязаният диаметър за гумата от производителя е R21. Допустимият товарен индекс е 105 (до 925 кг). Тези гуми имат скоростен индекс Y (до 300 км/ч.). A е отбелязаното сцепление на мокро за модела. Относно разхода на гориво, производителят е отбелязал стойност C. Този модел гуми са доста тихи за този клас нивото на шум е 74 dB. Ние от ProGumi може да направим доставката за 2 дни. В долната таблица може да разгледате детайлите. При въпроси може да се обърнете към нас за допълнителна помощ.
Характеристики
Сегмент Премиум
Сертификат ND0
Сертифицирана за Porsche
Производител CONTINENTAL
Модел CONTISPORTCONTACT 5 P
Сезон летни гуми
Ширина 315
Височина 30
Диаметър R21
Товарен индекс 105 (до 925 кг)
Скоростен индекс Y (до 300 км/ч.)
Сцепление на мокро A
Разход на гориво C
Шум 74 dB
Ниво на шум B
Опции С борд, XL-подсилена гума
Индекси TL, P, XL, FR
Тежест 14.66
Доставка 2 дни
видео клип
евро етикет
C
A
2
74

Евро етикет - маркировка

Икономия на гориво *. Консумацията на гориво

Когато притежавате гуми за вашата кола с добра категотия за разход на гориво ще можете да имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво и по-малко емисии на CO2. Изследванията показват, че на гумите се дължи до 15 процента от разхода на гориво при вашето превозно средство.

За оптимално потребление на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани спрямо изискванията. Ниското налягане при гумите увеличават съпротивлението при въртене и това се отразява много на сцеплението на мокърт път. Теглото на вашия автомобил и вашият уникален стил на каране също оказват значително влияние. Екологичното каране ще намали консумацията на гориво - съответно и разходите Ви. Разликата в скалата между категория A и G означава намаление на консумацията на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при 1000 километра.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Икономията в консумацията на гориво се оценява от A до G в цветна схема.

*. Сцепление гумите при влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Разликата в спирачния път между гуми от клас A и G може да бъде до около 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да се различава според стила на шофиране от водача. Сцеплението с влажен асфалт е много важно от гледна точка на безопасността и зависи от способността на гумата да спре колата възможно най-бързо върху мокро пътно платно. Например при кола движеща се с 80 км/ч , когато се натисне спирачката докрай спирачният път на гуми от клас A е с 18 метра по-малък от този на автомобил с гуми клас F. Това е значителна разлика и не рядко се оказва от огромно значение при извънредна ситуация на пътя.

*. Влияние на външен шум

На гумите се дължи част от шума при преминаването на автомобил. Ако изберете гуми с по-добра категория за шум намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Външният шум от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че повечето хора не са запознати с показателите в децибели, класа за шум също е отбелязан. Той класифицира гумата по отношение на лимитите на Европейския Съюз за шум.

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. Шумът в децибели, които се създава при въртене на гумата, е отбелязан в долната част на етикета. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат най-често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение само с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивото на шум. Например увеличение с 3 dB това ще доведе до удвояване силата на шума от гумата.

Популярно в магазина: зимни гуми цени  гуми  гуми 205 55 r16  летни гуми 

Този сайт използва бисквитки