ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
CONTINENTAL ContiLightPro D 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми CONTINENTAL ContiLightPro D 315/70R22.5 154/150L #160709

EAN: 4019238820126
Всесезонни гуми CONTINENTAL ContiLightPro D - Тежкотоварни Гуми ( 150L )
Сезон всесезонни всесезонни
Товарен индекс 150 до 3350 кг
Скоростен индекс L до 120 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
Truck
задни
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.
1233 . 72 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е произведена от CONTINENTAL. Модел CONTILIGHTPRO D можете да поръчате от магазин за гуми ProGumi. Обозначението Сезон на гумите е отбелязано от производителя като всесезонни. Ширина за модела е 315. Маркираната височина за гумата е 70. R22.5 е маркирания диаметър за гумата. 150 (до 3350 кг) е товарния индекс за модела. Разглежданите от вас гуми имат скоростен индекс L (до 120 км/ч.). Сцеплението на мокро за гумата е със стойност B. Относно разхода на гориво, производителя е отбелязана стойност C. 73 dB e шума при шофиране, като това е доста добър показател. Магазин ProGumi можем да извършим доставка в рамките на 2 дни.
Характеристики
Приложение регионален транспорт
Производител CONTINENTAL
Модел CONTILIGHTPRO D
Сезон всесезонни
Ширина 315
Височина 70
Диаметър R22.5
Товарен индекс 150 (до 3350 кг)
Скоростен индекс L (до 120 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво C
Шум 73 dB
Ниво на шум A
Ос задни - Truck
Тежест 56.72
Доставка 2 дни
видео клип
евро етикет
C
B
1
73

Легнда на символите в евро етикетите

Икономия на гориво *. Икономия в консумацията на гориво

Изборът на гуми с добра категория за разход на гориво ще ви позволи по-голям пробег с един резервоар и по-малко емисии на CO2. Много научните изследвания показват, че на гумите се дължи около до 20 процента от разхода на гориво при вашия автомобил.

За максимална икономия на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани. Енергийно ефективното каране ще намали със сигурност консумацията на гориво - съответно и разходитве Ви. Ниското налягане при гумите увеличава съпротивлението при въртене на колелата и се отразява много на сцеплението при мокра настилка. Теглото на автомобила и вашият уникален стил на шофиране също могат да окажат сериозно влияние. Икономията на гориво е маркирана от A до G в цветна схема.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата в графиката между категория A и G може да означава редуциране на разхода на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при 1000 километра пробег.

*. Сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата между гуми клас A и G може да бъде да достига до 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да е различен при индивидуалния стил на шофиране от водача. Сцеплението на гумите на автомобила с влажна пътна настилка е много важна характеристика с оглед на безопасността и зависи от способността на гумата да спре превозното средство по възможност незабавно върху влажния асфалт. Например за лек автомобил движещ се с 80 км/ч когато се натисне спирачката докрай спирачният път на гуми от клас A е с около 18 метра по-малък от този на комплект гуми от клас F. Това е много-голяма разлика и не рядко се оказва от огромно значение при извънредна ситуация.

*. Външен шум

Външен шум На гумите се дължи част от шума при преминаването на даден автомобил. Избирането на гуми с по-висока категория за шум намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Шума от гумата се измерва в децибели. Тъй като повечето хора не са запознати в детайли с показателите в децибели, класа за шум също е отбелязан. Това категоризира гумата по отношение на лимитите на Европейския Съюз за ниво на шум.

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. Шумът които се генерира при въртене на гумата маркиран в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване с няколко децибела дава отражение върху нивото на шум. Например когато показателя се увеличи с 3 dB това удвоява при силата на шума от гумата.

Вижте също: зимни гуми  бг гуми  205 55 r16  летни гуми