ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
CONTINENTAL ContiHybrid LS3 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми CONTINENTAL ContiHybrid LS3 265/70R17.5 139/136M (TL, 14PR, M+S, 3PMSF) #159164

EAN: 4019238130034
Всесезонни гуми CONTINENTAL ContiHybrid LS3 - Тежкотоварни Гуми ( 136M )
Сезон всесезонни всесезонни
Товарен индекс 136 до 2240 кг
Скоростен индекс M до 130 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
Truck
предни
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 2 бр.
748 . 45 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание CONTINENTAL е производителя на тази гума. Една от наложениете фирми на пазара. Моделът CONTIHYBRID LS3 може да закупите от магазина ProGumi на атрактивна цена.Маркировката на гумите е всесезонни. Отбелязаната ширина на гумата за модела е 265. Отбелязаната височина за гумата от производителя е 70. R17.5 е отбелязания диаметър за гумата. Товарен индекс - 136 (до 2240 кг). Разглежданите от вас гуми имат скоростен индекс M (до 130 км/ч.). B е индекса за сцепление на мокро за гумата. Маркираната стойност на гумата свързана с разход на гориво е C. 71 dB e шума при шофиране, като това е добър показател. Онлайн магазин ProGumi предлагаме модел с доставка в рамките на 2 дни. В таблицата с характеристики за модела можете да разгледате още детйали.
Характеристики
Приложение регионален транспорт
Производител CONTINENTAL
Модел CONTIHYBRID LS3
Предназначение Regional haul
Сезон всесезонни
Ширина 265
Височина 70
Диаметър R17.5
Товарен индекс 136 (до 2240 кг)
Скоростен индекс M (до 130 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво C
Шум 71 dB
Индекси TL, 14PR, M+S, 3PMSF
Брой платове 14
Конструкция Radiaal
Позволени размери на джанта 6.75
Дълбочина на грайфер мм 12.90
Препоръчителен размер на джантата 7.50
Единичен товарен капацитет 2430.00
Сдвоен товарен капацитет 2240.00
Препоръчително налягане 0.00
Ос предни - Truck
Тежест 33.00
Доставка 2 дни
видео клип
евро етикет
C
B
71

Обозначения в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

Когато изберете гуми за вашата кола с добра категотия за разход на гориво ще имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво и по-малко емисии на CO2. Научните изследвания показват, че на гумите се дължи приблизително 18-20% от разхода на гориво за вашето превозно средство.

Теглото на колата и вашият личен стил на шофиране също оказват голямо влияние. Енергийно ефективното шофиране може значително да намали консумацията на гориво - съответно и разходитве Ви. Ниското налягане при гумите покачва доста съпротивлението при въртене на колелата и се отразява много на сцеплението при мокра настилка. За минимална консумация на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани.

  • A (зеленo) най-добрата отчетена стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата отчетена стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва при пътническите автомобили

Разликата в скалата между категория A и G означава намаление на консумацията на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при всеки 1000 км. пробег. Икономията на гориво се оценява от A до G по цветна скала.

*. Гуми - сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението с мокра пътна настилка е изключително важно за всеки шофьор от гледна точка на сигурността и зависи основно от способността на гумата да спре автомобила колкото се може по-бързо върху мокро пътно платно. Разликата при внезапно спиране между клас A и G може да бъде огромна до 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава според индивидуалния стил на шофиране и други фактори. За кола движеща се с приблизително 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на автогуми от клас A може да е с 18 метра по-малък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е колосална разлика и често се оказва от голямо значение при извънредни ситуации на пътното платно.

*. Влияние на външен шум

Външен шум Външния шум от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че повечето клиенти не са запознати с показателите в децибели, класа за шум също е маркиран. Той маркира гумите по отношение на стандартите на Европейския Съюз за ниво на шум.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на един автомобил. Ако изберете гуми с добра шумова категория намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. В долния край на етикета е показа стойност в децибели която показва генерирания при въртене шум на гумата. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивото на шум. Например когато показателя се увеличи дори и само с 3 dB това ще удвои силата на шума от гумата.

Вижте също: зимни гуми цена  летни гуми  автогуми цени