ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
CONTINENTAL ContiHybrid LS3 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми CONTINENTAL ContiHybrid LS3 235/75R17.5 132/130M (TL, 12PR, M+S, 3PMSF) #158904

EAN: 4019238120028
Всесезонни гуми CONTINENTAL ContiHybrid LS3 - Тежкотоварни Гуми ( 130M )
Сезон всесезонни всесезонни
Товарен индекс 130 до 1900 кг
Скоростен индекс M до 130 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
Truck
предни
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
600 . 16 lv.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание CONTINENTAL е фирмата произвела тази гума. Популярна фирма на пазара. Моделът CONTIHYBRID LS3 може да закупите от онлайн магазина за гуми ProGumi.Този модел гуми са от тип всесезонни. Отбелязаната ширина на гумата за модела е 235. Отбелязаната височина за гумата от производителя е 75. Отбелязания диаметър за гумата е R17.5. Допустимия товарен индекс е 130 (до 1900 кг). Модела гуми има скорестен идекс от M (до 130 км/ч.). Сцеплението на мокро за модела е B. Относно разхода на гориво - производителя е отбелязал стойност C. Тази гума e с добри показатели за шум при шофиране нивото на шум е 71 dB. Магазин ProGumi предлагаме модел с доставка за 2 дни.
Характеристики
Приложение регионален транспорт
Производител CONTINENTAL
Модел CONTIHYBRID LS3
Предназначение Regional haul
Сезон всесезонни
Ширина 235
Височина 75
Диаметър R17.5
Товарен индекс 130 (до 1900 кг)
Скоростен индекс M (до 130 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво C
Шум 71 dB
Индекси TL, 12PR, M+S, 3PMSF
Брой платове 12
Конструкция Radiaal
Дълбочина на грайфер мм 12.90
Препоръчителен размер на джантата 6.75
Единичен товарен капацитет 2000.00
Сдвоен товарен капацитет 1900.00
Препоръчително налягане 0.00
Ос предни - Truck
Тежест 29.10
Доставка 2 дни
видео клип
евро етикет
C
B
71

Евро етикет - обозначение

Икономия на гориво *. Разход на гориво

Редица научните изследвания показват, че гумите оказват влияние приблизително 15-20% от консумацията на гориво за вашия автомобил. Изборът на гуми с висока категория за разход на гориво ще ви даде много по-дълъг пробег с един резервоар и по-малко емисии на CO2.

Теглото на превозното средство и вашият личен стил на шофиране също могат да окажат сериозно влияние. Екологичното (енергийно ефективно) шофиране намалява разхода на гориво - съответно и разходитве Ви. Обърнете внимание, че гумиа с ниско налягане увеличава доста съпротивлението при въртене на колелата и се отразява на сцеплението при мокра настилка. За максимална икономия на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани. Икономията на гориво е маркирана от A до G в цветна схема.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Разликата в скалата между категория A и G означава редуциране на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при всеки 1000 километра пробег.

*. Сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението на гумите с влажната пътна настилка е много важна характеристика от гледна точка на безопасността и зависи основно от възможността на гумата да спре превозното средство бързо върху влажното пътно платно. Различието в спирачния път между от клас A и G може да бъде много голяма до 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да е различен при условията на шофиране от водача. При автомобил движещ се с приблизително 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на гуми от клас A може да е с 18 метра по-къс от този на комплект гуми от клас F. Това е много-голяма разлика и не рядко се оказва от огромно значение в извънредна ситуация.

*. Външен шум влияние

Външен шум

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи част от шума при преминаването на автомобил. Ако изберете гуми с по-висока категория за шум намалява отражението върху околната среда, когато шофирате. Външния шум от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че доста хора не са запознати в детайли със стойностите в децибели, шумовият клас също е показан в евро етикета. Това класифицира гумата по отношение на стандартите на ЕС за ниво на шум.

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. В долния край е показа стойност в децибели която показва произведения при въртене шум на гумата. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат показатели между 67 и 71 dB. Увеличение дори и с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивата на шума. Например когато показателя се увеличи с около 3 dB това удвоява силата на външния шум от гумата.

Вижте също: магазини за гуми  гуми 205 55 r16  автогуми