ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
CONTINENTAL ContiEcoPlus HS3 (CES3) 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми CONTINENTAL ContiEcoPlus HS3 295/60R22.5 150/147L (18PR) #158946

EAN: 4019238030273
Всесезонни гуми CONTINENTAL ContiEcoPlus HS3 - Тежкотоварни Гуми ( 147L )
Сезон всесезонни всесезонни
Товарен индекс 147 до 3075 кг
Скоростен индекс L до 120 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
Truck
предни
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
1091 . 55 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Този модел гума е произведена от CONTINENTAL. Известна фирма в света на гумите. Моделът CONTIECOPLUS HS3 може да закупите от сайта ProGumi.Тези гуми са класифицирани от вид всесезонни. Отбелязаната ширина на гумата за модела е 295. 60 е отбелязаната от производителя височина на гумата. R22.5 е отбелязания диаметър за гумата. Максимално допустимия товарен индекс е 147 (до 3075 кг). Скоростния индекс за модела е сред добрите за този клас гуми L (до 120 км/ч.). Показателя за сцепление на мокро е B. Относно разхода на гориво, производителя е отбелязана стойност C. Разглеждания от вас моделе сравнително тих , като нивото на шум е 69 dB. Магазин ProGumi можем да извършим доставка за 2 дни.
Характеристики
Приложение магистрална
Производител CONTINENTAL
Модел CONTIECOPLUS HS3
Сезон всесезонни
Ширина 295
Височина 60
Диаметър R22.5
Товарен индекс 147 (до 3075 кг)
Скоростен индекс L (до 120 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво C
Шум 69 dB
Индекси 18PR
Ос предни - Truck
Тежест 49.20
Доставка 2 дни
видео клип
евро етикет
C
B
69

Легенда

Икономия на гориво *. Икономия в изразходването на гориво

Когато притежавате гуми за вашата кола с по-добра категотия за разход на гориво ще имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво и по-малко емисии на CO2. Научните изследвания показват, че на гумите се дължи до 17-20% от консумацията на гориво при вашия автомобил.

Теглото на превозното средство и вашият собствен стил на шофиране също могат да окажат голямо влияние. Обърнете внимание, че гумиа с ниско налягане увеличава доста съпротивлението при въртене и се отразява на сцеплението при мокра настилка. Разликата в графиката между стойностите A и G означава редуциране на консумацията на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при 1000 километра пробег.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Икономията в потреблението на гориво се маркира в евро еиката със символи от A до G в цветна схема.

*. Сцепление на влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при внезапно спиране между гуми клас A и G може да бъде огромна до 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да е различен при условията на шофиране. За кола движеща се с около 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на автогуми от клас A може да е с 18 метра по-къс от този на превозно средство с гуми клас F. Това е много-голяма разлика и може да се окаже от голямо значение в извънредна ситуация. Сцеплението на гумите на автомобила с влажна пътна настилка е много важно с оглед на сигурността и зависи най-вече от способността на гумата да спре автомобила колкото се може по-бързо върху влажното пътно платно.

*. Външен шум влияние

Външен шум Външния шум от гумата се измерва в децибели. Тъй като доста клиенти не са запознати с показателите в децибели, класа за шум също е отбелязан на евро етикета. Това категоризира гумите по отношение на лимитите на ЕС за шум. На гумите се дължи част от шума при преминаването на един автомобил. Избирайки гуми с добра категория за шум намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. Генерирания шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване дори и с няколко децибела дава голямо отражение върху нивата на шума. Например при увеличение с около 3 dB това ще удвои при силата на външния шум от гумата.

Популярно в магазина: гуми цени  205 55 r16  автогуми цени