ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
CONTINENTAL ContiEcoPlus HD3 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми CONTINENTAL ContiEcoPlus HD3 315/60R22.5 152/148L (20PR) #160966

EAN: 4019238630633
Всесезонни гуми CONTINENTAL ContiEcoPlus HD3 - Тежкотоварни Гуми ( 148L )
Сезон всесезонни всесезонни
Товарен индекс 148 до 3159 кг
Скоростен индекс L до 120 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
Truck
задни
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
1225 . 17 lv.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Производителя на този модел гуми е CONTINENTAL. Една от познатите фими на пазара. Моделът CONTIECOPLUS HD3 може да закупите от магазина за гуми ProGumi на промо цена.всесезонни е вида на този вид гуми. Отбелязаната от производителя шириниана на гумата е 315. 60 е маркираната височина за гумата. Отбелязания диаметър за гумата е R22.5. 148 (до 3159 кг) е товарния индекс за модела. Скоростния индекс е сред най-добрите L (до 120 км/ч.) за този клас гуми. Гумата има сцепление на мокро B. Относно разхода на гориво, производителя е отбелязана стойност C. Тази гума е доста тиха при шофиране , като нивото на шум е 75 dB. Магазин ProGumi можем да извършим доставка в рамките на 2 дни.
Характеристики
Приложение магистрална
Производител CONTINENTAL
Модел CONTIECOPLUS HD3
Сезон всесезонни
Ширина 315
Височина 60
Диаметър R22.5
Товарен индекс 148 (до 3159 кг)
Скоростен индекс L (до 120 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво C
Шум 75 dB
Ниво на шум B
Индекси 20PR
Ос задни - Truck
Тежест 59.70
Доставка 2 дни
видео клип
евро етикет
C
B
2
75

Легенда на символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в консумацията на гориво

На гумите се дължи приблизително 18% от разхода на гориво за вашето превозно средство. Изборът на гуми с добра категория за разход на гориво ще ви осигури по-дълъг пробег с един резервоар и по-малко емисии на CO2.

За оптимална икономия на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани спрямо изискванията. Обърнете внимание, че гумиа с ниско налягане увеличава съпротивлението при въртене на колелата и се отразява на сцеплението при мокър път. Теглото на колата и вашият личен стил на шофиране също оказват сериозно влияние. Енергийно ефективното шофиране ще намали със сигурност разхода на гориво. Икономията на гориво се отбелязва от A до G по цветна скала.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Разликата в графиката между стойностите A и G може да означава редуциране на разхода на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при 1000 км. пробег.

*. Сцепление на гумите при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Разликата в спирачния път между гуми клас A и G може да бъде до 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават при стила на шофиране. Сцеплението с мокра пътна настилка е изключително важно с оглед на безопасността и зависи основно от възможността на гумата да спре превозното средство незабавно върху влажното пътно платно. Например при автомобил движещ се с 80 км/ч когато се натисне спирачката докрай спирачният път на гуми от клас A е с около 18 метра по-кратък от този на комплект гуми от клас F. Това е огромна разлика и често се оказва от огромно значение при извънредна ситуация.

*. Външен шум

Външен шум

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи част от шума при преминаването на автомобил. Винаги когато избирате гуми с по-висока шумова категория намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате. Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Тъй като повечето клиенти не са запознати с показателите в децибели, класа за шум също е показан в евро етикета. Това маркира гумата по отношение на стандартите на ЕС за шум.

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. В долния край на етикета е показа стойност в децибели която показва генерирания при въртене шум на гумата. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат най-често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивото на шум. Например когато показателя се увеличи дори и само с 3 dB това ще доведе до удвояване силата на външния шум от гумата.

Популярно в магазина: автогуми цени  195 6515  всесезонни гуми  зимни гуми цени