ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Continental ContiCrossContact LX 2 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Continental ContiCrossContact LX 2 285/60R18 116V (TL, FR, M+S) #274230

EAN: 4019238560978
Летни гуми Continental ContiCrossContact LX 2 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 116V )
Сезон летни летни
Товарен индекс 116 до 1250 кг
Скоростен индекс V до 240 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
С борд С борд
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2-4 дни Наличност **Наличност: 4 бр.+
430 . 14 lv.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание CONTINENTAL е компанията производител на тази гума. Любима марка на много хора в България. Моделът CONTICROSSCONTACT LX 2 може да закупите от онлайн магазина ProGumi на промо цена. Обозначението Сезон на гумите е маркирано като летни. Отбелязаната от производителя ширина е 285. 60 е маркираната височина за гумата. R18 е отбелязаният диаметър за гумата. Разрешеният товарен индекс е 116 (до 1250 кг). Тези гуми имат скоростен индекс V (до 240 км/ч.). Гумата има сцепление на мокро със стойност C. Маркировката за разхода на гориво е C. Разглежданите от вас гуми са сравнително тихи за този клас , като нивото на шум е 74 dB. Ние предлагаме модел с доставка в рамките на 2-4 дни.
Характеристики
Сегмент Премиум
Производител CONTINENTAL
Модел CONTICROSSCONTACT LX 2
Сезон летни гуми
Ширина 285
Височина 60
Диаметър R18
Товарен индекс 116 (до 1250 кг)
Скоростен индекс V (до 240 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво C
Шум 74 dB
Ниво на шум B
Опции С борд
Индекси TL, FR, M+S
Тежест 17.77
Доставка 2-4 дни
евро етикет
C
C
2
74

Легенда на символите в евро етикетите

Икономия на гориво *. Разход на гориво

Научните изследвания показват, че на гумите се дължи приблизително 20 процента от консумацията на гориво за вашата кола. Ако закупите гуми с по-добра категотия за разход на гориво ще можете да имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво и по-малко емисии на CO2.

За максимална икономия на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани. Ниското налягане на гумите увеличават доста съпротивлението при въртене и това се отразява на сцеплението на мокра настилка. Теглото на автомобила и вашият уникален стил на управление на автомобила също оказват голямо влияние. Екологичното (енергийно ефективно) каране ще намали консумацията на гориво - съответно и разходите Ви. Разликата между стойностите A и G може да означава редуциране на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво на всеки 1000 километра.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Икономията в консумацията на гориво се оценява от A до G по цветна скала.

*. Сцепление на влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Разликата между гуми клас A и G може да бъде до около 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да е различен според условията на шофиране от водача. При превозно средство движещо се с приблизително 80 км/ч , когато се натисне спирачката докрай спирачният път на гуми от клас A е приблизително с 18 метра по-къс от този на комплект гуми от клас F. Това е колосална разлика и може да се окаже от огромно значение при извънредни ситуации. Сцеплението на гумите на автомобила с мокра пътна настилка е много важно за всеки шофьор с оглед на безопасността и зависи основно от възможността на гумата да спре колата по възможност незабавно върху мокрото пътно платно.

*. Външен шум влияние

На гумите се дължи част от шума при преминаването на един автомобил. Ако изберете гуми с по-добра категория за шум намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате. Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Тъй като много хора не са запознати с показателите в децибели, шумовият клас също е показан. Това категоризира гумите по отношение на лимитите на Европейския Съюз за ниво на шум.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. Шумът, които се генерира при въртене на гумата, е маркиран в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване дори и с няколко децибела дава голямо отражение върху нивата на шума. Например при увеличение дори и само с 3 dB това удвоява при силата на шума от гумата.

Препоръчваме Ви също: автомобилни гуми цени  гуми 195 65 r15  всесезонни гуми цена  зимни гуми 

Този сайт използва бисквитки