ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Continental ContiCrossContact AT 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми CONTINENTAL ContiCrossContact AT 235/85R16 114/111Q (TL, P, AT, P.O.R, 8PR, POR, M+S) #160686

EAN: 4019238007473
Летни гуми CONTINENTAL ContiCrossContact AT - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 111Q )
Сезон летни летни
Товарен индекс 111 до 1090 кг
Скоростен индекс Q до 160 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
352 . 14 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание CONTINENTAL е фирмата произвела тази гума. Любима марка на редица наши клиенти. Модел CONTICROSSCONTACT AT можете да поръчате от ProGumi.Тези гуми са класифицирани от вид летни. Ширина за модела е 235. 85 е отбелязаната височина за гумата. R16 е маркирания диаметър за гумата от производителя. Допустимия товарен индекс е 111 (до 1090 кг). Гумите имат скоростен индекс Q (до 160 км/ч.), като това ги прави много добри за техния клас. Ние от ProGumi предлагаме модел с доставка в рамките на 2 дни. Долната таблица показва още детайли за модела.
Характеристики
Сегмент Премиум
Производител CONTINENTAL
Модел CONTICROSSCONTACT AT
Сезон летни гуми
Ширина 235
Височина 85
Диаметър R16
Товарен индекс 111 (до 1090 кг)
Скоростен индекс Q (до 160 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво E
Шум 75 dB
Ниво на шум C
Опции XL-подсилена гума
Индекси TL, P, AT, P.O.R, 8PR, POR, M+S
Тежест 21.75
Доставка 2 дни
евро етикет
E
C
3
75

Легенда на символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в потреблението на гориво

Научните изследвания показват, че на гумите се дължи приблизително 16% от консумацията на гориво при вашата кола. Ако управлявате кола с висок клас гуми със сигурност имате значително по-икономични стойности на потребление на гориво.

Теглото на автомобила и вашият собствен стил на каране също оказват значително влияние. Енергийно ефективното каране ще намали със сигурност разхода на гориво. Ниското налягане на гумите покачва значително съпротивлението при въртене и се отразява много на сцеплението при мокра настилка. За минимална консумация на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани спрямо изискванията.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата между категория A и G означава редуциране на консумацията на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при 1000 км. пробег. Икономията в консумацията на гориво е отбелязана в евро еиката със символи от A до G по цветна скала.

*. Сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата в спирачния път между гуми клас A и G може да бъде много голяма до 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава при условията на шофиране от водача. Например за автомобил движещ се с приблизително 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на гуми от клас A е с около 18 метра по-къс от този на комплект гуми от клас F. Това е значителна разлика и не рядко се оказва от огромно значение при извънредни ситуации. Сцеплението на гумите на превозното средство с влажната пътна настилка е изключително важно с оглед на сигурността и зависи основно от способността на гумата да спре превозното средство незабавно върху мокрия асфалт.

*. Външен шум влияние

Външен шум Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Тъй като доста клиенти не са запознати със стойностите в децибели, шумовият клас също е маркиран на евро етикета. Това категоризира гумата по отношение на лимитите на ЕС за ниво на шум. На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на даден автомобил. Винаги когато избирате гуми с по-добра категория за шум намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. Шумът които се генерира при въртене на гумата маркиран в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат показатели между 67 и 71 dB. Увеличение дори и с няколко децибела дава голямо отражение върху нивото на шум. Например при увеличение с около 3 dB това ще доведе до удвояване силата на шума от гумата.

Препоръчваме също: нови летни гуми  зимни гуми  автогуми  гуми за мотор цена