ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
CONTINENTAL Conti Hybrid LD3 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми CONTINENTAL Conti Hybrid LD3 265/70R17.5 139/136M (14PR) #160152

EAN: 4019238540390
Всесезонни гуми CONTINENTAL Conti Hybrid LD3 - Тежкотоварни Гуми ( 136M )
Сезон всесезонни всесезонни
Товарен индекс 136 до 2240 кг
Скоростен индекс M до 130 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
Truck
задни
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
764 . 27 lv.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание CONTINENTAL е производителя на тази гума. Една от познатите фими на пазара. Модел CONTI HYBRID LD3 можете да поръчате от сайта за гуми ProGumi.Този модел гуми са отбелязани от вид всесезонни. Отбелязаната ширина на гумата за модела е 265. Маркираната височина за гумата е 70. R17.5 е отбелязания от производителя диаметър за гумата. 136 (до 2240 кг) е товарния индекс за модела. Скоростния индекс за този модел гуми е M (до 130 км/ч.). Показателя за сцепление на мокро е C. Относно разхода на гориво, маркировката от производителя е D. 76 dB e шума при шофиране, като това е много добър показател. Магазин ProGumi предлагаме модел с доставка за 2 дни.
Характеристики
Приложение регионален транспорт
Производител CONTINENTAL
Модел CONTI HYBRID LD3
Сезон всесезонни
Ширина 265
Височина 70
Диаметър R17.5
Товарен индекс 136 (до 2240 кг)
Скоростен индекс M (до 130 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво D
Шум 76 dB
Индекси 14PR
Ос задни - Truck
Тежест 34.40
Доставка 2 дни
видео клип
евро етикет
D
C
76

Легнда на символите в евро етикетите

Икономия на гориво *. Икономия на гориво

Когато притежавате гуми с добри показатели за раход на гориво ще имате сериозни икономии в разходите при дългосрочна употреба. Научните изследвания показват, че на гумите се дължи до 15-20% от консумацията на гориво за вашето превозно средство.

За минимална консумация на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани спрямо изискванията. Енергийно ефективното шофиране намалява потреблението на гориво.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата в скалата между категория A и G може да означава намаление на разхода на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при 1000 километра пробег. Икономията в консумацията на гориво се отбелязва от A до G в цветна схема.

*. Сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Различието в спирачния път между клас A и G може да бъде до приблизително 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да е различен според индивидуалния стил на шофиране и други фактори. За превозно средство движещо се с приблизително 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на автогуми от клас A е приблизително с 18 метра по-малък от този на автомобил с гуми клас F. Това е огромна разлика и често се оказва от голямо значение в извънредна ситуация на пътя. Сцеплението на гумите с влажната пътна настилка е много важно за всеки шофьор с оглед на безопасността и зависи от възможността на гумата да спре колата колкото се може по-бързо върху мокро пътно платно.

*. Влияние на външен шум

Външен шум

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на даден автомобил. Винаги когато избирате гуми с добра шумова категория намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате. Външния шум от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че повечето клиенти не са запознати със стойностите в децибели, класа за шум също е показан в евро етикета. Това категоризира гумите по отношение на стандартите на Европейския Съюз за шум.

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. В долния край на етикета е показа стойност в децибели която показва генерирания при въртене шум на гумата. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат най-често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване само с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивата на шума. Например увеличение с около 3 dB това удвоява при силата на шума от гумата.

Препоръчваме също: нови зимни гуми  летни гуми  автогуми