ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
CONTINENTAL Conti Hybrid HT3 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми CONTINENTAL Conti Hybrid HT3 265/70R19.5 143/141K (16PR) #160856

EAN: 4019238770063
Всесезонни гуми CONTINENTAL Conti Hybrid HT3 - Тежкотоварни Гуми ( 141K )
Сезон всесезонни всесезонни
Товарен индекс 141 до 2575 кг
Скоростен индекс K до 110 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
Truck
ремарке
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.
677 . 31 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е от производителя CONTINENTAL. Една от наложените фирми на пазара. Моделът CONTI HYBRID HT3 се предлага от сайта ProGumi на изключително атрактивна цена.Характеристиката Сезон на гумите е класифицирана като всесезонни. Отбелязаната ширина на гумата за модела е 265. 70 е отбелязаната от производителя височина на гумата. R19.5 е отбелязаният от производителя диаметър за гумата. 141 (до 2575 кг) е товарният индекс за модела. Гумите имат скоростен индекс K (до 110 км/ч.), който ги прави много добри за техния клас. Сцеплението на мокро за гумата е със стойност B. Относно разхода на гориво - производителят е отбелязал стойност C. Този модел гуми са сравнително тихи за техния клас нивото на шум е 73 dB. Ние от ProGumi предлагаме модел с доставка за 2 дни. В таблицата по-долу можете да разгледате още детайли.
Характеристики
Приложение регионален транспорт
Производител CONTINENTAL
Модел CONTI HYBRID HT3
Сезон всесезонни
Ширина 265
Височина 70
Диаметър R19.5
Товарен индекс 141 (до 2575 кг)
Скоростен индекс K (до 110 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво C
Шум 73 dB
Индекси 16PR
Ос ремарке - Truck
Тежест 36.70
Доставка 2 дни
видео клип
евро етикет
C
B
73

Символи в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в изразходването на гориво

Изследванията показват, че на гумите се дължи приблизително 18 процента от консумацията на гориво за вашето превозно средство. Ако купите гуми с по-добра категотия за разход на гориво ще имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво и по-малко емисии на CO2.

За минимална консумация на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани. Екологичното каране намалява потреблението на гориво. Икономията в консумацията на гориво се маркира в евро еиката със символи от A до G в цветна скала.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Разликата в графиката между категория A и G може да означава намаление на разхода на гориво с до 7,5%. Накратко изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при всеки 1000 км. пробег.

*. Сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при спирането на автомобил между класовете A и G може да бъде много голяма до 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава според стила на шофиране. При кола движеща се с приблизително 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на автогуми от клас A е с около 18 метра по-къс от този на комплект гуми от клас F. Това е много-голяма разлика и не рядко се оказва от огромно значение при извънредни ситуации. Сцеплението на гумите на автомобила с мокра пътна настилка е много важно с оглед на сигурността и зависи най-вече от възможността на гумата да спре превозното средство незабавно върху влажното пътно платно.

*. Външен шум влияние

Външен шум

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на един автомобил. Избирайки гуми с добра категория за шум намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате. Шума от гумата се измерва в децибели. Тъй като повечето хора не са запознати в детайли със стойностите в децибели, шумовият клас също е показан. Това маркира гумата по отношение на лимитите на ЕС за шум.

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. В долния край на етикета е показа стойност в децибели която показва генерирания при въртене шум на гумата. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение дори и с няколко децибела дава голямо отражение върху нивата на шума. Например увеличение с 3 dB това удвоява силата на външния шум от гумата.

Вижте също: гуми за мотори  гуми  гуми 205 55 r16  автомобилни гуми цени