ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Continental CONTICROSSCONTACT LX SPORT 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Continental Conti Cross Contact LX Sport 265/45R21 108W (TL, XL, J, FR, JLR, M+S) #277062

EAN: 4019238813883
Летни гуми Continental Conti Cross Contact LX Sport - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 108W )
Сезон летни летни
Товарен индекс 108 до 1000 кг
Скоростен индекс W до 270 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
С борд С борд
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2-4 дни Наличност **Наличност: 4 бр.
654 . 27 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е произведена от CONTINENTAL. Една от наложените компании на пазара. Моделът CONTI CROSS CONTACT LX SPORT може да закупите от онлайн магазина за гуми ProGumi. Обозначението Сезон на гумите е класифицирано като летни. Ширина за модела е 265. Отбелязаната височина за гумата от производителя е 45. R21 е маркираният диаметър за гумата от производителя. Максимално допустимият товарен индекс е 108 (до 1000 кг). Гумите имат скоростен индекс W (до 270 км/ч.), който ги прави много добри за техния клас. C е индексът за сцепление на мокро за гумата. Относно разхода на гориво, производителят е отбелязал стойност C. Тези гуми са доста тихи за този клас тяхното ниво на шум е 73 dB. Магазин ProGumi можем да извършим доставка за 2-4 дни. Таблицата по-долу показва още допълнителна информация за модела. Ако имате въпроси - не се колебайте да се свържете с нас за допълнително съдействие при избора.
Характеристики
Сегмент Премиум
Сертификат J, LR
Сертифицирана за Jaguar; Land Rover
Производител CONTINENTAL
Модел CONTI CROSS CONTACT LX SPORT
Сезон летни гуми
Ширина 265
Височина 45
Диаметър R21
Товарен индекс 108 (до 1000 кг)
Скоростен индекс W (до 270 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво C
Шум 73 dB
Ниво на шум B
Опции С борд, XL-подсилена гума
Индекси TL, XL, J, FR, JLR, M+S
Тежест 15.5
Доставка 2-4 дни
евро етикет

Легенда на символите

Икономия на гориво *. Икономия на гориво

Изборът на гуми с висока категория за разход на гориво ще ви позволи значително по-дълъг пробег с един резервоар и по-малко емисии на CO2. Редица научни изследвания показват, че гумите оказват влияние приблизително 16% от консумацията на гориво при вашето превозно средство.

За оптимална икономия на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани спрямо препоръките. Обърнете внимание, че гуми с ниско налягане увеличават съпротивлението при въртене и това се отразява много на сцеплението при мокра настилка. Теглото на автомобила и вашият личен стил на управление на автомобила също оказват значително влияние. Екологичното (енергийно ефективно) шофиране ще намали консумацията на гориво.

  • A (зеленo) най-добрата отчетена стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата отчетена стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва при пътническите автомобили

Разликата в графиката между стойностите A и G може да означава редуциране на разхода на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при 1000 км. пробег. Икономията на гориво се маркира от A до G в цветна схема.

*. Сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Разликата при спирането на автомобил между гуми класовете A и G може да бъде много голяма до 30%. Когато се измерва по изпитани методи, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават при индивидуалния стил на шофиране от водача. За лек автомобил движещ се с 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на автогуми от клас A е с 18 метра по-малък от този на комплект гуми от клас F. Това е значителна разлика и не рядко се оказва от голямо значение в извънредна ситуация. Сцеплението с мокър асфалт е изключително важно от гледна точка на безопасността и зависи основно от способността на гумата да спре превозното средство бързо върху мокрото пътно платно.

*. Влияние на външен шум

На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на даден автомобил. Ако изберете гуми с по-добра шумова категория намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате. Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Тъй като повечето хора не са запознати със стойностите в децибели, класа за шум също е показан. Той категоризира гумата по отношение на стандартите на Европейския Съюз за шум.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. Генерираният шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивата на шума. Например увеличение с около 3 dB това удвоява при силата на външния шум от гумата.

Препоръчваме също: автогуми цена  гуми 205 55 r16  евтини гуми  нови зимни гуми 

Този сайт използва бисквитки