ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Continental AllSeasonContact 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Continental AllSeasonContact 255/45R19 100T (TL, ContiSeal, VW, M+S, 3PMSF) #263921

EAN: 4019238044041
Всесезонни гуми Continental AllSeasonContact - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 100T )
Товарен индекс 100 до 800 кг
Скоростен индекс T до 190 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
SEAL SEAL
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 6-9 дни от Германия Наличност Наличност: 4 бр.+
444 . 80 lv.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Производителят на този модел гуми е CONTINENTAL. Една от популярните компании на пазара. Предлаганият модел ALLSEASONCONTACT можете да поръчате от сайта за гуми ProGumi.Тези гуми са всесезонни. Ширината на модела е 255. Маркираната височина за гумата е 45. Отбелязаният диаметър за гумата е R19. Максимално допустимият товарен индекс е 100 (до 800 кг). Разглежданите от вас гуми имат скоростен индекс T (до 190 км/ч.). B е индексът за сцепление на мокро за гумата. Отбелязаната стойност на гумата за разход на гориво е B. Разглежданата от вас гума e с добри показатели за шум при шофиране отбелязаното ниво на шум е 72 dB. Ние от ProGumi предлагаме модел с доставка в рамките на 6-9 дни от Германия. Таблицата по-долу показва още допълнителна информация за модела. Ако имате въпроси - не се колебайте да се свържете с нас за допълнително съдействие при избора.
Характеристики
Сегмент Премиум
Сертификат (+)
Сертифицирана за Volkswagen
Производител CONTINENTAL
Модел ALLSEASONCONTACT
Сезон всесезонни гуми
Ширина 255
Височина 45
Диаметър R19
Товарен индекс 100 (до 800 кг)
Скоростен индекс T (до 190 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво B
Шум 72 dB
Ниво на шум B
Опции SEAL
Индекси TL, ContiSeal, VW, M+S, 3PMSF
Тежест 12.451
Доставка 6-9 дни от Германия
видео клип
евро етикет

Евро етикет - обозначение

Икономия на гориво *. Потребление на гориво

Ако управлявате кола и ползвате висок клас гуми определено ще имате значително по-икономични стойности на потребление на гориво. Гумите оказват около 17 процента от консумацията на гориво за вашия автомобил.

За максимална икономия на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани спрямо изискванията. Ниското налягане на гумите покачват доста съпротивлението при въртене и това се отразява много на сцеплението на мокърт път. Теглото на автомобила и вашият собствен стил на управление на автомобила също оказват сериозно влияние. Енергийно ефективното шофиране ще намали със сигурност консумацията на гориво - съответно и разходите Ви.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата в скалата между стойностите A и G може да означава намаление на разхода на гориво с до 7,5%. Накратко изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво на всеки 1000 км. пробег. Икономията на гориво се маркира в евро етикета със символи от A до G по цветна скала.

*. Сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Различието в спирачния път между гуми от клас A и G може да бъде много голяма до 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да е различен според условията на шофиране. Например за автомобил движещ се с 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на гуми от клас A е до 18 метра по-малък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е много-голяма разлика и не рядко се оказва от голямо значение при извънредна ситуация. Сцеплението на гумите на превозното средство с влажен асфалт е изключително важно с оглед на сигурността и зависи основно от способността на гумата да спре колата незабавно върху мокрото пътно платно.

*. Влияние на външен шум

На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на един автомобил. Избирайки гуми с добра шумова категория намалява отражението върху околната среда, когато шофирате. Външният шум от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че много клиенти не са запознати с показателите в децибели, шумовият клас също е отбелязан на евро етикета. Той маркира гумите по отношение на стандартите на Европейския Съюз за ниво на шум.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. Шумът в децибели, които се създава при въртене на гумата, е отбелязан в долната част на етикета. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат най-често показатели между 67 и 71 dB. Увеличение с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивото на шум. Например при увеличение с около 3 dB това ще доведе до удвояване при силата на външния шум от гумата.

Популярно в магазина: всесезонни гуми цена  нови гуми за мотори  205 5516  195 65r15